Mútua Terrassa deriva el servei de metge de la Floresta al CAP Valldoreix per baixes dels professionals

El servei d'infermeria funciona amb normalitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Centre Social i Sanitari de la Floresta, on s'ubica el consultori / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Centre Social i Sanitari de la Floresta, on s'ubica el consultori / Foto: Cugat Mèdia

El consultori de la Floresta no tindrà servei de metge aquesta setmana per les baixes per malaltia de dos professionals. Si cal visita de facultatiu es derivarà el pacient al CAP Valldoreix. El servei d'infermeria sí que funciona amb normalitat. La CUP alerta de la situació, confirmada per Mútua Terrassa i l'Ajuntament, i assegura que 'no és nova' i és 'fruit de la manca de recursos' pel que fa al servei sanitari als barris.

Des del partit recorden les reivindicacions del veïnat de fa tres anys, en plena pandèmia de la Covid-19, quan els consultoris de la Floresta i les Planes es van tancar i després es van reobrir parcialment. La CUP reclama a Mútua Terrassa, gestora del servei, un augment de la inversió en aquests consultoris per garantir l'atenció sanitària en els dos districtes. El portaveu cupaire Marco Simarro explica, en declaracions a Cugat Mèdia, que en aquests barris hi ha molta gent gran i la distància per desplaçar-se fins al centre del municipi dificulta aquesta atenció. En aquest sentit, diuen que ja s'han posat en contacte amb el veïnat per donar suport a possibles accions de queixa. A més, demana un "pla de contingència" mentre no se solucioni aquesta "manca de recursos".

Mútua Terrassa ha confirmat la situació per una "baixa sobrevinguda" que farà que caigui el servei de metge dels dos dies setmanals previstos, dimarts i dijous.


Marco Simarro

Tenint en compte que és un veïnat amb molta gent gran amb dificultats per desplaçar-se fins al centre, haurien de tenir dos consultoris un servei d'atenció primària en condicions. Després de la pandèmia ja no es va recuperar el servei tal com era, i ara veiem una situació més que genera vulnerabilitat en els veïns. No es pot permetre que Salut i Mútua Terrassa no garanteixin substitucions per poder seguir tenint servei de metge en aquests consultoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.