Sant Cugat engegarà 2024 amb els impostos congelats

La proposta del govern, que inclou petites modificacions en aspectes com les bonificacions de l'IBI, ha rebut el vistiplau definitiu


Temes relacionats

Llum verda al pressupost de 2024, un exercici 'de contenció' (22/des/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Sant Cugat entra a 2024 amb els impostos congelats. La proposta d'ordenances fiscals del govern de Junts i ERC ha prosperat definitivament aquest divendres al ple municipal, amb el suport de Vox, les abstencions del PSC i el PP i la negativa de la CUP i En Comú Podem. El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, defensa que la iniciativa referma 'el compromís de no perjudicar la ciutadania' a l'hora de fer front a la situació de dèficit que travessa l'Ajuntament.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DEL PLE

Només Vox ha fet costat a la proposta del govern. Un suport que, segons el portaveu del grup municipal, Marcos Rodríguez, s'ha donat perquè el govern ha tingut en compte la seva petició de congelar impostos.

En canvi, la CUP i En Comú Podem (ECP) han optat per votar en contra de la proposta d'ordenances fiscals. El portaveu cupaire, Marco Simarro, considera que la congelació impositiva "escanya el pressupost". Una crítica compartida pel portaveu d'ECP, Ramon Gutiérrez, que assegura "no compartir el marc de solució general per a la tensió econòmica". Així, els anticapitalistes refermen l'aposta per incrementar el coeficient de l'IBI, mentre que els comuns consideren que cal crear nous impostos. En tot cas, Gutiérrez deixà la "mà estesa" per a futures modificacions durant l'any vinent.

El PSC i el PP han optat per l'abstenció. La portaveu socialista, Elena Vila, considera que la congelació "no dona resposta a l'increment de costos", i ha lamentat que "s'ha perdut una oportunitat d'actualitzar la base fiscal per assolir un nivell òptim de finançament" per a l'administració local. Per la seva banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha refermat l'aposta del seu partit per baixar més l'IBI: "És enganyós només tenir en compte el tipus impositiu perquè també es té em compte el valor cadastral", que fa que Sant Cugat sigui un dels municipis on més es recapta amb aquest impost. El popular creu que s'ha de treballar per "trobar un equilibri" en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.