En Comú Podem proposa crear un pla comunitari de salut mental per a joves

El grup presenta una moció al ple que insta l'Ajuntament a desplegar un servei municipal de suport psicològic


  • Comparteix:

El portaveu dels comuns Ramon Gutiérrez, durant la roda de premsa de la moció / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu dels comuns Ramon Gutiérrez, durant la roda de premsa de la moció / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem porta al ple de desembre una moció que insta l'Ajuntament a crear un pla comunitari d'atenció de salut mental per a joves. La formació proposa desplegar unitats locals amb un model que passi de la consulta a un model mixt d'atenció en el territori conjuntament amb un equip comunitari que impliqui els agents educatius, socials i de salut. En aquest sentit, els comuns s'emmirallen amb la iniciativa Konsulta'm desenvolupada per l'Ajuntament de Barcelona, un servei de suport psicològic per a joves, anònim i gratuït, que es desplega pels diversos districtes de la ciutat.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La formació també insta el consistori a promoure el desenvolupament de processos compartits per detectar persones amb problemes de salut mental i l'impuls de xarxes de suport comunitari i veïnal. Tot plegat, en un context "aguditzat per la pandèmia" de la Covid-19 en què el grup municipal apunta que "un de cada set joves pateix un trastorn de salut mental". El portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha afegit durant la roda de premsa de presentació de la moció que "els trastorns psicològics són comuns a tota la joventut", però afecten "molt més" als joves que venen d'una "situació de vulnerabilitat prèvia".

Per abordar aquesta problemàtica, els comuns reclamen a la Generalitat que doti els professionals dels recursos necessaris i a l'Ajuntament que desenvolupi les competències municipals en matèria de promoció de la salut. Per altra banda, Gutiérrez ha lamentat l'"opacitat de Mútua de Terrassa" en el tractament de les dades dels pacients i ha assegurat que són "necessàries" per dissenyar "un pla de salut mental que s'ajusti a la realitat" del municipi.

Per últim, la moció insta el Govern de la Generalitat a desplegar el Pla Nacional de Salut Mental i emocional, augmentant els recursos i les dotacions econòmiques als consistoris per poder desplegar aquests plans comunitaris.




Ramon Gutiérrez

La salut mental és un tema cabdal. La crisi de la Covid-19 va destapar el que era un secret a veus, que és que la salut mental dels joves no és bona. Proposem la creació d'un pla comunitari de salut mental per a joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.