El PP vol reduir la ZBE al centre de Sant Cugat i excloure zones residencials

El grup també proposa augmentar el nombre màxim d'autoritzacions per als vehicles que no compleixin els requisits


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un cartell de la Zona de Baixes Emissions / Foto: Lluís Llebto (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu d'un cartell de la Zona de Baixes Emissions / Foto: Lluís Llebto (Cugat Mèdia)

El PP vol reduir la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i proposa que es limiti només al centre, deixant fora 'zones residencials' com l'Eixample, Torreblanca i el Parc Central. El grup municipal ho proposa amb una moció que defensarà al proper ple, que tindrà lloc el 22 de desembre, i que aposta també per augmentar el nombre màxim d'autoritzacions diàries per entrar en aquest espai per als vehicles sense etiqueta ambiental: passarien de 10 a 36.

Els populars consideren que l'actual delimitació de la ZBE estableix zones "sense un volum de trànsit" que justifiqui la seva inclusió. En cas que prosperi la moció, es proposa una moratòria en les sancions fins que la delimitació quedi redefinida. De fet, el grup municipal creu que el desplegament de la ZBE no ha anat "precedit d'una ampliació i millora del transport públic" que representi una "alternativa real al vehicle privat".

A més, la moció insta l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a recuperar subvencions per a la compra de vehicles sostenibles de transport i distribució de mercaderies.

La ZBE es va desplegar a Sant Cugat el novembre de 2021. Va ser la segona que es va posar en marxa a Catalunya, només per darrere de Barcelona.

CONSULTA AQUÍ COM FUNCIONA LA NORMATIVA DE LA ZBE




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.