Sant Cugat dedicarà un espai a la memòria i homenatge de Salvador Allende

El ple ho ha acordat amb una moció d'ECP amb motiu del 50è aniversari que va acabar amb el govern d'Allende a Xile


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Salvador Allende / Foto: Biblioteca del Congreso Nacional de Chile (CC)

Imatge d'arxiu de Salvador Allende / Foto: Biblioteca del Congreso Nacional de Chile (CC)

Sant Cugat habilitarà un espai de record i homenatge a la figura de Salvador Allende. Amb motiu del 50è aniversari del cop d'estat que va enderrocar el 1973 el govern democràtic que presidia a Xile, el ple ha donat llum verda a la moció d'En Comú Podem (ECP) que preserva la memòria d'aquells fets. Es tracta d'una iniciativa que es completarà amb l'organització d'un cicle de xerrades centrat l'aixecament militar al país andí. El text ha rebut el suport de tots els grups municipals, tret del PP i Vox, que han votat en contra tot posant en dubte que Allende fos 'un exemple de valors democràtics'.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El portaveu d'ECP, Ramon Gutiérrez, veu clau que Sant Cugat pugui disposar d'un espai memorial "per retre homenatge als valors democràtics", i confia que pugui estar enllestit el setembre de 2024. Serà un espai que es tirarà endavant en col·laboració amb la comunitat xilena de Sant Cugat.

La regidora de Memòria Històrica, Esther Madrona, ha reivindicat els valors de justícia i pau que va representar Allende. Per la seva banda, la regidora del PSC Pilar Gorina ha recordat com va viure el cop d'estat de l'11 de setembre de 1973: "Va ser el preludi d'un període molt fosc per a Amèrica Llatina".

Des del PP, el regidor Alfredo Bergua ha posat en dubte que Allende fos "un exemple de valors democràtics que mereixi ser recordat". En aquest sentit, ha criticat els vincles del president xilè amb el règim de la Unió Soviètica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.