Sant Cugat recorda l'1-O

Entitats organitzen diverses mobilitzacions reivindicatives


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN (Núria Julià)

Imatge d'arxiu / Foto: ACN (Núria Julià)

Diverses entitats convoquen a Sant Cugat accions reivindicatives al voltant de l'1-O. La primera serà dissabte 30 de setembre a les 12 h a la plaça d'Espanya de Mira-sol, on la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana convoca una concentració per reclamar el canvi de nom de l'espai per plaça del 1714. L'endemà, diumenge 1 d'octubre, les entitats i partits sobiranistes de Sant Cugat organitzen un acte unitari a la plaça de l'U d'Octubre amb un esmorzar popular, música i parlaments a partir de les 10 h. A més, el municipi se suma a les protestes de les entitats independentistes amb una marxa lenta amb vehicles que sortirà de Sant Cugat a les 9 h de la plaça de Pelleria per arribar fins a la Model.

Acte unitari a Sant Cugat

La trobada està impulsada per les seccions locals d'ADIC, ANC, CDR, CxR, CUP, ERC, Junts i Òmnium Sant Cugat. Sis anys després de l'1-O, aquestes entitats conviden la ciutadania a reunir-se a partir de les 10 h a la plaça de l'U d'Octubre en un esmorzar popular amb acompanyament musical de PD Pex, lectures de declaracions d'independència i micro obert per aquelles persones que vulguin compartir el seu testimoni. L'actuació musical de Marcel Marimon tancarà l'acte.

L'organització també anima als assistents a portar una foto impresa personalment significativa de l'1-O a Sant Cugat, per crear una exposició col·lectiva.

Per participar de l'activitat cal reservar prèviament la taula. També es pot reservar l'esmorzar.

A la tarda, les entitats organitzadores animen a la participació en la concentració unitària que tindrà lloc a Barcelona, a la plaça Catalunya, a les 18 h.

Marxa lenta des de Sant Cugat

Aquesta acció s'inclou dins la jornada de mobilització que diverses entitats independentistes han convocat amb motiu del sisè aniversari del referèndum de l'1-O. Els Comitès de Defensa de la República (CDR), Desobediència Civil Catalunya, la Plataforma Antirepressiva de Ponent, la Plataforma Antirepressiva de Barcelona i la sectorial de Persones Represaliades de l'ANC han organitzat diverses marxes arreu del territori durant el matí del diumenge 1 d'octubre i una manifestació a la tarda a Barcelona. La protesta sortirà de l'antiga presó Model i arribarà fins a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia. Allà coincidirà amb una altra convocada pel Consell de la República, que sortirà de plaça Catalunya.

A més de la mobilització de Barcelona i de la marxa de Sant Cugat, les entitats han convocat marxes a peu a Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat, i en moto a Sitges. A l'antiga presó també s'hi realitzarà un acte polític sota el títol 'Operació Judes: judici al poble català'.

Recorregut de la marxa a Sant Cugat Carrer de la Creu, avinguda de Francesc Macià, carrer de Puig i Cadafalch, passeig Domènec i Muntaner, avinguda de Pla del Vinyet, avinguda de Gràcia, Sant Crist de Llaceres i Rabassada.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.