La CUP demana al govern salvar la despesa social de les retallades

El dèficit anunciat de 25 milions amoïna la CUP, que diu que la gestió econòmica de Pere Soler no era 'la desitjable'


  • Comparteix:

La despesa social, en el punt de mira de la CUP / Foto: Cugat Mèdia

La despesa social, en el punt de mira de la CUP / Foto: Cugat Mèdia

La CUP, membre de l'anterior govern, ha estat la primera formació que s'ha pronunciat sobre el dèficit de 25 milions anunciat aquest dilluns per la tinència d'alcaldia d'Economia. Blindar la despesa social de les eventuals retallades és la petició que els anticapitalistes fan al govern de Junts i ERC. Una demanda que, per a la CUP, passa per ser flexibles amb la negativa del govern de no apujar els impostos. El portaveu cupaire, Marco Simarro, ha fet autocrítica per no haver aconseguit 'debatre' més el pressupost quan governava i ha etzibat que la tasca de l'àrea d'Economia, llavors en mans del PSC, 'no era la desitjable'.

Preguntat per Cugat Mèdia, Simarro ha qualificat de 'dur' el darrer any del govern tripartit, amb ERC, el PSC i la CUP, on els cupaires 'van batallar' molt, diu, blindar la despesa social en un context econòmic desfavorable. Ara, a l'oposició, els cupaires volen mantenir aquest esperit i demanen priorització de la despesa amb criteri social.

Això es tradueix en repensar la negativa de no incrementar els impostos, com va avançar el govern al juliol a Cugat Mèdia. Simarro creu que paga la pena contemplar modificacions en les bonificacions en l'ús de plaques fotovoltaiques o revisar el mètode de càlcul 'baix' de l'IBI.

Tot plegat, per plantar cara a una situació que l'actual govern ha xifrat en 25 milions d'euros de dèficit. Sobre l'estat de les arques municipals, els cupaires també han exposat la manca d'ingressos de les plusvàlues i l'augment de la inflació com arguments per contextualitzar el 'forat' econòmic.

Tot i que el govern ha manifestat aquest dilluns que es mantindran les obligacions, la despesa social i el compromís amb les entitats, la CUP ha volgut fer públic el seu posicionament en vista a les properes reunions que l'àrea d'Economia mantindrà amb els grups de l'oposició sobre el futur econòmic de l'Ajuntament.






Marco Simarro

No apujar impostos pot ser perillós a l'hora de rebre ingressos. Hi ha coses que es poden valorar i modificar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.