Aprovat un nou contracte de manteniment de vegetació contra incendis forestals

Ara s'haurà de licitar i l'objectiu és adjudicar-ho a principis del 2024 per iniciar els treballs abans de la propera campanya d'estiu


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un efectiu dels Bombers revisant una zona cremada a Can Fontanals / Foto: ADF Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'un efectiu dels Bombers revisant una zona cremada a Can Fontanals / Foto: ADF Sant Cugat

El ple municipal ha aprovat per unanimitat el nou contracte del Servei de manteniment de vegetació contra incendis forestals. Una vegada aprovat, ara s'haurà de licitar i la previsió és poder-lo adjudicar a principis del 2024 amb l'objectiu de realitzar els treballs de prevenció abans de la propera campanya d'estiu, que s'inicia durant el maig.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE SETEMBRE

El nou contracte incorpora, segons expliquen des de l'Ajuntament, importants millores amb l'objectiu de reduir el risc d'incendi a Collserola i prevenir la seva possible afectació a les urbanitzacions i zones urbanes en contacte amb la zona forestal.

Principals millores

  • Ampliació de la superfície de les franges de protecció
  • La superfícies de les franges passa de les 152,60 hectàrees actuals a 172,07; i la de les rieres i torrents passa de les 6,57 hectàrees a les 15,08. En global, la superfície on es faran tasques de manteniment i neteja creix un 17,6%, passant de les 159,17 hectàrees a les 187,15.

  • Ampliació de la periodicitat de les neteges
  • El nou servei passarà de ser bianual a anual. I és que es duplicaran els treballs de manteniment per netejar cada any tota la superfície de les franges.

  • Ampliació de l'esporga de vegetació a voreres i en contacte amb enllumenat públic
  • S'incrementen les hores d'esporga de la vegetació que es troba a voreres o en contacte amb l'enllumenat públic en zones properes al bosc que passarà de 10 a 30 jornades de treball.

    D'altra banda, es matindrà el mateix servei de treballs forestals no programats i de caràcter urgent per actuar en cas de nevades, ventades i arbres de grans dimensions en mal estat, entre d'altres.

    Augment pressupostari

    Per fer front a aquest nou contracte, l'Ajuntament duplicarà els recursos econòmics i passarà d'una inversió de 192.280 euros anuals a 409.600 euros, que el que representa un augment d'un 113%. El nou contracte és per a tres anys amb possibilitat de dues pròrrogues d'un any.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.