Està bruta Sant Cugat? Els grups municipals no es posen d'acord

Una moció del PP sobre el manteniment de la ciutat ha confrontat les visions dels partits, amb el futur contracte de neteja a l'horitzó


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'operaris netejant el terra de fulles / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'operaris netejant el terra de fulles / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha rebutjat la moció del PP sobre l'estat de la neteja i el manteniment de la ciutat. Els populars instaven al govern a dissenyar un pla de manteniment davant 'l'evidència' que la neteja 'no ha estat una prioritat de l'anterior govern' i que 'la brutícia no cap a les papereres', però només han rebut el suport de Vox. La regidora de Gestió Urbana, Cristina Paraira, ha assegurat que la neteja és un tema que els 'preocupa molt', però que no se solucionarà 'a cop de moció'. Paraira també ha recordat que ja s'està treballant en el nou contracte per a la recollida de residus i de neteja viària i que les solucions que dona la moció del PP no són 'les més òptimes per millorar el servei'.

ESCOLTA-HO

Tot i les explicacions de la regidora de Gestió Urbana, el PP ha insistit que donen veu "a aquells ciutadans que estan tristos amb la neteja de la ciutat". En aquest sentit, la regidora popular Estrella Salanova ha convidat el govern a comptar amb la seva ajuda "per millorar la neteja i el manteniment de la ciutat" i ha dit que a Sant Cugat "també s'ha d'agafar un drap i netejar".

La moció dels populars no ha convençut ni al govern ni a la major part de l'oposició. El regidor del PSC José Gallardo, qui va ocupar aquesta cartera en el darrer mandat, ha fet una crida a "no caure en el parany" d'utilitzar la neteja de la ciutat com a llança política. Gallardo ha remarcat que "no és veritat que Sant Cugat estigui bruta" i ha acusat Junts de contribuir a "desprestigiar" la ciutat en el passat mandat.

Per la seva banda, En Comú Podem hi ha votat en contra i ha criticat el PP per "alimentar el fals relat que Sant Cugat està bruta o desendreçada". El portaveu dels comuns, Ramon Gutiérrez, també ha remarcat que "no és cert que el principal problema de la ciutadania sigui la neteja" i ha atribuït els problemes de manteniment del municipi al fet de ser "una gran ciutat" i a la manca d'un nou contracte de neteja.

En els mateixos termes s'ha expressat la CUP, que ha acusat els populars de "manipular l'opinió pública". La regidora cupaire Ariadna Sierra ha assegurat que hi ha "preocupacions més importants per a la ciutadania" com l'accés a l'habitatge.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ






Estrella Salanova

Veiem mobiliari urbà brut, que no es neteja. Senyors, s'ha d'agafar també un drap i netejar a la nostra ciutat.

Cristina Paraira

És un tema que no solucionarem a cop de moció. És un tema que els vam dir que a la propera comissió informativa els explicaríem en quina situació es troba el concurs. En aquesta moció donen solucions que no creiem que siguin les més òptimes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.