L'Ajuntament de Sant Cugat planta cara a les polítiques culturals i lingüístiques del PP i Vox

El ple aprova una moció de rebuig arran la cancel·lació de les subscripcions a revistes en català


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una manifestació en defensa del català / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una manifestació en defensa del català / Foto: ACN

Rebuig. És el que els grups d'ERC, Junts, el PSC, la CUP i En Comú Podem han expressat aquest dilluns vers les polítiques culturals i lingüístiques dels governs del PP i Vox. El ple municipal s'ha posicionat aquest dilluns sobre la cancel·lació de les subscripcions a publicacions en català per part de l'Ajuntament de Burriana i sobre la desprogramació d'espectacles en el que consideren 'una discriminació i persecució de la llengua catalana'. La moció, presentada per aquestes formacions, també se solidaritza amb les revistes afectades i adhereix l'Ajuntament al manifest contra la censura promogut pel sector cultural en una defensa del català que el PP i Vox consideren que no respon a la realitat i que està allunyada dels problemes dels santcugatencs.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Tot i així, tots els partits, tret de PP i Vox, s'han unit en aquesta defensa a la llengua catalana i en rebuig als "atacs". Més català i solidaritat amb els afectats ha estat la resposta de les formacions. I és que la moció aprovada manifesta el "rebuig" de l'Ajuntament de Sant Cugat a les polítiques culturals i lingüístiques dels governs de PP i Vox, "especialment en tot allò que fa referència a la discriminació i persecució de la llengua catalana i la censura d'espectacles per motius ideològics", i se solidaritza amb les publicacions "represaliades" 'Camacuc', 'Cavall Fort', 'El Temps', 'Enderrock' i 'Llengua Nacional'.

Un posicionament que el PP i Vox han lamentat. En aquest sentit, les dues formacions han negat que es tracti de casos de censura i un atac contra la llengua, i han defensat la llibertat d'elecció. De fet, Vox ha presentat esmenes a la moció per suprimir els acords, però han quedat rebutjades.


Marcos Rodríguez

Si algú té motius per sentir-se discriminat i segregat a Catalunya és la comunitat castellanoparlant. No és censura, les publicacions es poden comprar, però no continua la subscripció amb diners públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.