El ple acorda garantir el confort climàtic a les escoles de Sant Cugat

També s'acorda millorar les ombres dels patis dels centres públics


  • Comparteix:

Una zona d'ombra de l'escola Turó de Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

Una zona d'ombra de l'escola Turó de Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament es compromet a garantir el confort climàtic a les escoles durant els mesos de calor. Així ho ha acordat el ple en una moció institucional, original del grup municipal d'En Comú Podem. Tots els partits han coincidit en la necessitat de garantir la salut dels infants i que en el termini d'un any es garanteixi una climatització sostenible a les aules, espais comuns i polivalents dels centres educatius i les llars d'infants que falten per climatitzar.

ESCOLTA-HO

L'acord assolit estableix elaborar abans que acabi el primer trimestre de 2024, un pla municipal de millora de les ombres en els patis de les escoles públiques, amb pressupost i calendari d'accions per garantir que la infància pugui gaudir d'uns espais lliures a les seves escoles amb ombra que garanteixin la seva salut. A més, hi ha la voluntat de comptar amb la col·laboració, criteri i expertesa de la comunitat educativa i que aquest estigui sota el marc d'elaboració d'una Xarxa Municipal de refugis climàtics.

Mentre les mesures permanents no arribin, s'ha acordat prendre d'altres urgents i temporals per garantir la salut dels infants durant l'impàs que suposi l'elaboració i execució del pla de millora de les ombres a les escoles públiques.

La moció l'ha defensat el portaveu del grup municipal d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, que ha dit ser "important que una proposta així s'aprovi de forma institucional, demostrant que la infància és una prioritat per Sant Cugat". "Imagineu-vos està fent el ple en una sala sense climatitzar, doncs així estan els nostres infants", ha afegit Gutiérrez.

Tot plegat, s'ha acordat fer-ho en col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, compartint recursos i corresponsabilitzant-se econòmicament.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ


Ramon Gutiérrez

Per a nosaltres és molt important que una proposta així s'aprovi de forma institucional, demostrant que és una prioritat per Sant Cugat la infància. Imagineu-vos està fent el ple en una sala sense climatitzar, doncs així estan els nostres infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.