La Diputació de Barcelona es constituirà i escollirà presidència el 13 de juliol

PSC i comuns han tancat un acord a la Diputació de Barcelona que es queda a 4 diputats de la majoria absoluta


  • Comparteix:

Imatge de l'edifici de la Diputació de Barcelona / Foto: Diputació de Barcelona (Eva Guillament)

Imatge de l'edifici de la Diputació de Barcelona / Foto: Diputació de Barcelona (Eva Guillament)

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona serà el 13 de juliol. El mateix dia prendran possessió els 51 diputats de la província de Barcelona i s'escollirà el nou president o presidenta de l'ens supramunicipal. Segons els resultats de les eleccions del 28-M, la nova composició del Ple és la següent: PSC-CP 17 diputats; JUNTS 12; ERC-AM 11; ECG (En Comú Guanyem) 5; PP 4; VOX 1 i TxT (Tot per Terrassa) 1. PSC i comuns han tancat un acord per governar la Diputació de Barcelona que es queda a 4 diputats de la majoria absoluta. Els 4 membres del PP i la posició de dos independents de Junts poden decantar la balança.

Els 17 diputats del PSC i els 5 dels comuns sumen 22, per tant, es queden a 4 de la majoria absoluta que està fixada en 26. Els dos partits han consensuat que la socialista Lluïsa Moret en sigui la presidenta i que la coordinadora nacional de Catalunya En Comú, Candela López, ostenti una vicepresidència. Per la seva banda Junts (12), amb el regidor santcugatenc Jordi Puigneró, i ERC (11), que sumen 23, mantenen negociacions per intentar un acord alternatiu. Hi ha diversos factors que poden acabar decantant la balança: el vot dels 4 diputats del PP, la posició final de dos diputats independents de Junts (l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i l'alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès) i el diputat de Tot per Terrassa.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.