El pacte de govern entre Junts i ERC passarà dilluns per les assemblees

Les dues formacions continuen negociant i els republicans necessiten la validació de la militància


  • Comparteix:

Bernat Picornell i Josep Maria Vallès / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Bernat Picornell i Josep Maria Vallès / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Junts i ERC continuen negociant per tancar un acord per conformar el govern municipal. Les negociacions avancen a bon ritme i les dues formacions tenen previst explicar aquest pacte a les assemblees locals aquest dilluns, segons ha pogut saber Cugat Mèdia. Els republicans ja la tenen convocada per dilluns vinent, 26 de juny, i en el seu cas la militància haurà de ratificar, o no, l'acord. Junts també la farà dilluns, però la seva assemblea serà per informar els militants de l'acord. Un cop fet aquest pas, Junts i ERC podran presentar el pacte abans de Festa Major, segurament dimarts, tal com s'havia marcat el nou alcalde, Josep Maria Vallès.

Els resultats de les eleccions municipals van donar la victòria a Junts, però amb una majoria simple. L'aritmètica només va deixar dues opcions viables: un govern en minoria de Junts i els seus nou regidors o un pacte amb ERC, amb quatre electes, que permetria assolir la majoria absoluta.

Des de llavors, les dues formacions han mantingut reunions a dues bandes per assolir un acord, que sembla que està a tocar. L'evidència és que els dos partits volen presentar aquest possible acord a la seva militància, pas previ abans d'oficialitzar el pacte de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.