Qui són els nous 25 regidors de Sant Cugat?

Cugat Mèdia repassa els perfils dels edils, que prenen possessió aquest dissabte

Imatge d'arxiu de la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 14/jun/23 per Sergio Morales

Els 25 regidors electes prenen possessió aquest dissabte en el ple de constitució. El cap de llista de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, prendrà possessió com a alcalde i llavors podrà configurar el nou govern. Els comicis del 28-M van determinar que Junts tingui nou regidors; ERC en té quatre; el PSC i el PP, tres cadascun; i la CUP, Vox i En Comú Podem, dos cadascun. Cugat Mèdia et descobreix aquí qui és qui al nou consistori.

Des de les eleccions, el mapa d'electes ha anat variant i s'ha fet notar en el partits que han format govern aquest darrer mandat: ERC, el PSC i la CUP. Dels 25 regidors sorgits dels comicis del 28-M, tres han anunciat la seva renúncia a l'acta.

És el cas de Mireia Ingla, alcaldable d'ERC, qui va comunicar que deixava la política local i no prendria possessió de l'acta de regidora, donant pas així a la incorporació de Gemma Aristoy. El mateix ha fet aquest mateix dimarts l'alcaldable del PSC, Pere Soler, que també ha dimitit com a primer secretari de l'agrupació local del partit. Al seu lloc entrarà Pilar Gorina. Per últim, el número 2 de la CUP, Oriol Sànchez, tampoc prendrà possessió com a regidor aquest dissabte i al seu lloc ho farà la número 3, Ariadna Sierra. En aquest cas, però, Sànchez ha desvinculat la seva decisió dels resultats electorals.

Amb aquests canvis, el ple de Sant Cugat es constituirà aquest dissabte amb els representants següents:

Junts per Sant Cugat

Josep Maria Vallès

Josep Maria Vallès

Josep Maria Vallès serà a partir d'aquest dissabte l'alcalde de Sant Cugat. El cap de llista de Junts, periodista d'ofici i exdirector del Tot Sant Cugat, va entrar en política el 2019. Ara assumeix l'encàrrec de liderar el govern de la ciutat.


Cristina Paraira

Cristina Paraira

Cristina Paraira és la regidora més veterana de l'Ajuntament. Va debutar al ple el 2003 i ha ocupat diverses responsabilitats als governs de CiU. En el mandat 2015-2019 va ser la responsable de les àrees de Serveis Urbans i Mobilitat.


Carles Brugarolas

Carles Brugarolas

Carles Brugarolas és regidor a l'Ajuntament des de 2011 i ha ocupat responsabilitats al govern lligades a les carteres d'Economia i Hisenda. Fa quatre anys va entrar al ple després de les renúncies de Josep Lluís Lliberia i Sílvia Solanellas i, durant el mandat, va aspirar a liderar la candidatura. A les primàries, va empatar amb Josep Maria Vallès i van acordar la configuració actual de la llista.


Núria Escamilla

Núria Escamilla

Núria Escamilla debuta al ple municipal. Infermera de professió, està vinculada al món esportiu i ha estat responsable de la secció de tennis del Junior.


Jordi Puigneró

Jordi Puigneró

L'exvicepresident de la Generalitat torna al ple municipal, on ja va fer de regidor entre 2005 i 2015. Al govern català va gestionar les carteres de Polítiques Digitals i Territori. A l'executiu santcugatenc va capitanejar àrees com les de Seguretat i Tecnologia.


Albert Salarich

Albert Salarich

Director d'art i consultor, ha treballat en sector com la moda, l'alimentació, la indústria i el turisme, entre d'altres. Expresident de l'entitat SantCugatCreix, també ha estat directiu del Pati Hoquei Club Sant Cugat. És el seu segon mandat com a regidor.


Àngel Pedrós

Àngel Pedrós

Arquitecte. Va formar part de la junta de la Creu Roja de la ciutat i ha estat membre de la junta del Club Natació Sant Cugat. Debuta al ple.


Núria Fernández

Núria Fernández

Farmacèutica. Fundadora i associada a la Crida, és sòcia d'Òmnium Cultural i exvocal de l'ANC de Sant Cugat. És el seu segon mandat com a regidora.


Carme Ardid

Carme Ardid

Emprenedora en venda en línia, és educadora social i ha treballat durant tres dècades en la Generalitat, Ara és administrativa a l'institut FP i forma part del Rotary Club Sant Cugat; de fet, serà la propera presidenta d'aquesta entitat .


ERC

Bernat Picornell

Bernat Picornell

Bernat Picornell és el nou portaveu del grup municipal d'ERC, després de la renúncia de Mireia Ingla. Ha estat senador per designació parlamentària i cap del gabinet de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà. Està vinculat a diverses entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat. Va estudiar Ciències Polítiques i de l'Administració i té un màster en Gestió Cultural.


Esther Madrona

Esther Madrona

Tècnica de comunicació i dinamitzadora cultural. Ha estat vinculada a La Unió i als Bastoners de Sant Cugat i la Comissió de Carnaval. En el darrer mandat, ha estat la tinenta d'alcaldia de Cultura.


Francesc Duch

Francesc Duch

Arquitecte i expresident del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). És militant d'ERC i ja va figurar a les llistes de la coalició ERC-MES a les eleccions municipals de 2015 com a número 9, però llavors ho va fer com a independent. Fa quatre anys va entrar al ple i ha estat durant el mandat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge.


Gemma Aristoy

Gemma Aristoy

Mestra. Ha estat vinculada als Bastoners i als Castellers de Sant Cugat, entitat de la qual va ser la presidenta durant quatre anys. També ha estat membre de la comissió de Carnaval. En el darrer mandat ha estat regidora de Ciutadania, Salut, Via Pública i Paisatge Urbà.


PSC

Elena Vila

Elena Vila

Elena Vila ha estat durant el darrer mandat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç. Abans, havia exercit com a tècnica municipal de Serveis a les persones i Ocupació. És el seu segon mandat com a regidora i ho farà com a portaveu del grup municipal del PSC, després de la renúncia de l'alcaldable, Pere Soler.


José Gallardo

José Gallardo

José Gallardo va entrar al ple fa quatre anys i durant aquest mandat ha estat el responsable de les regidories de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport. És llicenciat en Geografia, té un màster en formació de professorat i és mestre de professió.


Pilar Gorina

Pilar Gorina

Pilar Gorina engega el seu tercer mandat com a regidora dels socialistes: ho va ser entre 2008 i 2011 i, més recentment, entre 2019 i 2023, sent la responsable de la cartera d'Educació. És mestra i pedagoga i ha estat directora d'escola.


PP

Álvaro Benejam

Álvaro Benejam

Álvaro Benejam torna al ple, on ja va ser regidor entre 2011 i 2015. Advocat de professió, viu a Sant Cugat des de fa dues dècades. És soci del Centro Popular Andaluz.


Alfredo Bergua

Alfredo Bergua

Alfredo Bergua torna al ple, on ja va ser regidor entre 1999 fins al 2007, amb responsabilitats al govern com a responsable de l'àrea d'Esports. És secretari general del PP de Sant Cugat i vicesecretar de Participació al PP de Catalunya.


Maria Estrella Salanova

Maria Estrella Salanova

Maria Estrella Salanova debuta al ple municipal. Té un màster en Empresa, Màrqueting i Comunicació i ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el sector tèxtil.


CUP

Marco Simarro

Marco Simarro

Educador social. Ha treballat a centres santcugatencs com l'escola Pi de'n Xandri i l'institut Joaquima Pla i Farreras. També ha estat vinculat a moviments com el 15-M, la PAH, Arran i el Sindicat de Llogateres. Va debutar com a regidor fa quatre anys i va començar el mandat com a regidor de Participació, Barris i Joventut; amb la sortida del govern de Núria Gibert, va assumir les carteres de Drets Socials i Igualtat.


Ariadna Sierra

Ariadna Sierra

Ariadna Sierra anava de número 3 de la llista de la CUP, però després de la renúncia d'Oriol Sánchez podrà debutar al ple. És educadora social en un projecte socioeducatiu a Sant Cugat. Ha estat militant d'Arran i ha participat del moviment associatiu de Cal Temerari, així com en l'organització del Quinto i de la Festa Major Alternativa.


Vox

Marcos Rodríguez

Marcos Rodríguez

Marcos Rodríguez debuta al ple com a portaveu de Vox. És emprenedor de l'àmbit de la joieria des de fa 25 anys.


Jordi Guirado

Jordi Guirado

Jordi Guirado debuta al ple com a regidor de Vox. El 2019 va ser el cap de llista a Mollet del Vallès de la formació d'extrema dreta.


En Comú Podem

Ramon Gutiérrez

Ramon Gutiérrez

Ramon Gutiérrez torna al ple municipal com a portaveu del grup municipal d'En Comú Podem. Entre 2015 i 2019 va ser regidor d'ICV-EUiA i, a mig mandat, va prendre el relleu a Roser Casamitjana com a portaveu. És dissenyador gràfic i es va formar a l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat.


Aina Balada

Aina Balada

Aina Balada debuta al ple municipal. És llicenciada en Dret i treballa com a advocada, especialitzada en Dret Laboral.