El Tribunal Constitucional rebutja el recurs d'empara de l'Ajuntament pels cartells de la façana

La polèmica, però, es va acabar fa mesos perquè els cartells que deien "amnistia" i "llibertat" ja es van retirar


  • Comparteix:

La façana de l'ajuntament el març de 2022 i la façana el juny de 2023 / Foto: Cugat Mèdia

La façana de l'ajuntament el març de 2022 i la façana el juny de 2023 / Foto: Cugat Mèdia

El Tribunal Constitucional (TC) ha tancat definitivament la polèmica sobre les pancartes i els cartells 'independentistes' a la façana de l'Ajuntament, tot i que el conflicte es va acabar ja fa mesos amb la retirada de tots els elements de la discòrdia. El TC ha rebutjat recentment el recurs d'empara de l'Ajuntament de la ciutat, un cop acabats els recursos que va presentar al jutjat que obligava l'alcaldessa, Mireia Ingla, a pagar 500 euros setmanals de la seva butxaca per cada setmana que passés sense retirar els cartells i llaços grocs de la façana i l'interior del consistori. El Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs l'empara perquè no aprecia 'especial trascendència constitucional' en la petició, segons publica 'El Español' i ha confirmat Cugat Mèdia pel mateix TC.

A mitjans de març de 2022 es va conèixer la interlocutòria de la jutge Laura Mestres que dictaminava que l'alcaldessa, Mireia Ingla, hauria de pagar 500 euros de la seva butxaca cada setmana que passi sense retirar tots els llaços grocs de les finestres de dins de l'ajuntament. Segons l'escrit, fet a petició del grup de Ciutadans, el govern va substituir la pancarta dels presos polítics de la façana, que va haver de retirar per ordre judicial, per llaços grocs i cartells amb el mateix missatge a l'interior de l'edifici, cosa que qualificava d''explícita mala fe' per no complir la resolució.

El 18 de març de l'any passat Mireia Ingla va ser molt contundent i va dir que ella no faria res perquè no hi havia res a fer, i assegurava que a la façana de l'Ajuntament no hi havia cap pancarta, ni llaços ni cartells i que, per tant, no es podia retirar res que ja va ser retirat en el seu moment, en referència a la pancarta de "llibertat presos polítics".

Aquell dia, des de l'exterior de l'ajuntament (com s'acompanya a la foto de la notícia), es veien dos cartells enganxats per dins les finestres d'uns despatxos on es podia llegir "amnistia" i "llibertat" i un altre on es veia el raper Pablo Hasel. També es podia veure com a la paret de dins d'un altre despatx hi havia un tercer cartell de "llibertat presos polítics". Un any després, i abans de la decisió del TC de no admetre el recurs d'empara de l'Ajuntament per aquest tema, a la façana de l'ajuntament ja no hi ha cap d'aquests cartells, tret del de Pablo Hasel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.