Pas endavant per implementar l'Agenda Urbana 2030
Després de l'aprovació d'un primer document de treball, caldrà redactar el document definitiu i dissenyar els sistemes d'avaluació del pla
Imatge d'arxiu del bicibus / Foto: Localpres
PolíticaPublicat el 10/mai/23 per Sara Bella
Sant Cugat fa un pas endavant per implementar l'Agenda Urbana 2030 a la ciutat. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al ple municipal de maig, amb la dació de compte de l'aprovació del document de treball 'Agenda Urbana de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès'. Es tracta d'un projecte impulsat pels Fons Next Generation que contempla, entre d'altres, l'objectiu d'assolir ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.
Escolta-ho
Un cop aprovat el Pla d'acció de l'Agenda Urbana, els pròxims passos seran la redacció del document definitiu amb les aportacions pertinents, el disseny dels sistemes de seguiment i avaluació d'aquest i la implementació i comunicació de l'Agenda Urbana a la ciutadania.
Els eixos de treball de l'Agenda Urbana de Sant Cugat, que han d'estar en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i l'Agenda de Pobles i Ciutats de Catalunya 2050, són la transició ecològica, la qualitat de vida i el benestar de les persones, la innovació i la transformació municipal.
En el torn de paraules, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha manifestat el desacord del seu grup municipal amb alguns dels punts del document aprovat. Qüestions que, segons ha dit, es veuran determinades pel resultat de les eleccions municipals del 28 de maig. "Tenim un document que és un punt de partida sobre el qual treballar, però a ningú se li escapa que hi haurà moltes coses que ens haurem de qüestionar", ha conclòs.
DECLARACIONS
Pere Soler
Seria com un pla d'actuació municipal a mig-llarg termini que diu cap on va la ciutat del futur. La seva materialització haurà de regir les polítiques en aquest àmbit durant la propera dècada.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Carles Brugarolas
Tenim un punt de partida sobre el qual treballar, però és un document sobre el qual hi ha moltes coses que cal qüestionar.
Your browser doesn’t support HTML5 audio