Completada l'ampliació de capital de Promusa de 2,5 milions d'euros

El ple ha finalitzat els tràmits per tancar aquesta injecció econòmica


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un lliurament de claus d'una promoció de Promusa / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'un lliurament de claus d'una promoció de Promusa / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament ha injectat 2,5 milions d'euros a Promusa per donar cobertura al pla de viabilitat de l'empresa pública i evitar la venda d'actius. El ple municipal va acordar-ho el novembre de l'any passat i el traspàs de diners ja s'ha executat. La primera injecció (1 milió) la va ratificar el ple municipal el mes passat; la segona (1,5 milions) s'ha concretat aquest dilluns a la sessió plenària.

ESCOLTA-HO

L'ampliació de capital ha rebut el vistiplau dels grups municipals del govern (ERC-MES, PSC i CUP-PC) i de Junts, mentre que Cs i la regidora no adscrita han votat en contra. La formació taronja, en paraules del regidor Sergio Blázquez, ha qualificat l'empresa pública d'habitatge de "parasitària", ja que assegura que no veu "resultats". Un raonament que tant des del govern com des de Junts han rebutjat.

Des de l'oposició, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha insistit a aprofitar que la regla de despesa està suspesa per fer ampliacions de capital més ambicioses. "No cal injectar més diners que els que necessita Promusa", li ha respost el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha subratllat que aquestes injeccions responen al pla de treball de l'executiu.

El milió d'euros que es va injectar a Promusa el mes passat es va fer a través d'una modificació pressupostària, amb uns diners provinents del romanent de tresoreria. En el cas del milió i mig restant que s'ha concretat aquest dilluns, provés d'un préstec concedit per BBVA.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DE L'ORDRE DEL DIA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.