L'Ajuntament busca una alternativa habitacional per al refugiat afganès Rasoli

Rasoli va arribar a Sant Cugat fa cinc anys i ara hi busca un pis per poder viure-hi amb la seva família


Temes relacionats

El refugiat afganès Muhammad H. Rasoli busca un pis a Sant Cugat (12/des/22)


  • Comparteix:

La família de Muhammad H. Rasoli / Foto: cedida

La família de Muhammad H. Rasoli / Foto: cedida

L'Ajuntament està treballant 'la possibilitat de trobar una alternativa habitacional' a Sant Cugat per a la família del refugiat afganès Muhammad H. Rasoli, 'sota algun programa específic d'acollida i d'ajuda a persones refugiades'. Així ho ha concretat a Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Drets socials, Ciutadania i Infància, Marco Simarro, aque assegura que s'està estudiant 'des de diferents serveis quina seria la millor manera'. La resposta arriba després que l'associació Qgatsud fes una crida a la ciutadania per ajudar Rasoli, que va arribar a la ciutat fa cinc anys i ara busca un pis per poder viure-hi amb la seva família. L'habitatge que necessiten hauria de tenir tres habitacions i amb un lloguer màxim d'uns 600 euros.

El cas de Muhammad

Muhammad H. Rasoli va arribar a Sant Cugat fa cinc anys de la mà de Refugees Welcome, com a part del programa estatal per a refugiats. El setembre del 2020 se li va atorgar l'estatut de refugiat i el febrer del 2021 va iniciar els tràmits d'extensió familiar per asil de la seva família, atorgada aquest octubre. La família, doncs, ha arribat a Barcelona fa poc més d'una setmana. El santcugatenc treballa des de 2019 a la deixalleria de la carretera de Cerdanyola. Primer, a través d'un pla d'ocupació i, després, contractat per l'empresa que la gestiona.

La seva família ha entrat en la primera fase del programa d'ajut estatal i estan allotjats provisionalment en un pis de la Fundació Cepaim, a Barcelona. Segons Qgatsud, la família no entra en la segona fase perquè Rasoli no disposa d'un habitatge a Sant Cugat "on podria refer la seva vida". "Quan això sigui possible, la seva família podrà venir a la ciutat i el reagrupament familiar podrà fer-se realitat després de sis anys de separació", afegeixen des de l'associació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.