Ja es coneixen els projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Els barris han decidit una quarantena de projectes que aposten majoritàriament per la millora de l'espai públic i de la qualitat de vida

La millora dels espais públics és una de les demandes principals dels pressupostos / Foto: Localpres

Política

Publicat el 15/des/22 per Sara Bella

Ja es coneixen els projectes guanyadors dels pressupostos participatius de barri de 2022-2023. Segons ha explicat l'Ajuntament a través d'una nota de premsa, la ciutadania ha escollit una quarantena de projectes, valorats en 1,3 milions d'euros, que aposten, majoritàriament, per la millora de l'espai públic i de la qualitat de vida de les persones. Concretament, han resultat guanyadores actuacions com la creació de noves zones d'ombra, la dotació de més fonts als parcs i les places, la generació de zones verdes i l'increment de la il·luminació, entre d'altres. També hi ha una clara aposta per reduir la contaminació i pacificar el trànsit, així com per sensibilitzar sobre la recollida de brossa i la tinença d'animals de companyia.

Pel que fa a la participació, totes les propostes han sorgit del veïnat i les entitats, i han estat votades per 3.270 persones, el que representa el 4,34% del total que hi podia participar. Una xifra que suposa una lleugera millora a la participació de fa dos anys, que va ser del 4,25%. A més, a la dada d'enguany encara falta afegir la participació de les votacions dels pressupostos participatius per a infants i joves, que es faran entre gener i febrer de 2023.

El regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, ha valorat molt positivament la participació, que ha augmentat a cinc dels sis districtes respecte a l'anterior edició, "cosa que confirma l'aposta per aterrar els pressupostos participatius a nivell de barri, potenciant, així, la implicació dels veïns i veïnes en propostes que reverteixen en el seu propi barri", ha dit. Tot això, Sànchez ha assegurat que "farem la pertinent anàlisi i avançarem per millorar i ampliar aquesta xifra".

Distribució del pressupost total

En total, cada barri disposa de 216.000 euros, dels quals 200.000 són per a projectes d'inversió (amb un topall de 50.000 euros per projecte), i 16.000 euros són per les propostes de despesa ordinària (amb un topall de 5.000 euros per projecte). En aquesta edició, només s'han votat les propostes d'ordinari a les Planes, ja que a la resta de barris totes les que s'havien presentat es podien fer amb el pressupost disponible i es van aprovar per acord del consell de barri.

Els pressupostos participatius per a infants i joves també estan dotats amb 216.000 euros, de manera, que l'import total del qual disposa la ciutadania és d'un milió i mig d'euros.

Pròxims passos

Durant les pròximes setmanes, els consells de barri ratificaran la llista dels projectes més votats i ajustaran els imports econòmics. A partir d'aquí, es crearan grups de treball de seguiment de cada projecte, oberts a tota la ciutadania.

Paral·lelament, es duran a terme les votacions dels pressupostos d'infants i joves i es donaran a conèixer els projectes seleccionats per aquest sector.

Consulta els projectes guanyadors de cada barri

CONSULTA ELS PROJECTES GUANYADORS DEL NUCLI ANTIC

CONSULTA ELS PROJECTES GUANYADORS DEL CENTRE EST

CONSULTA ELS PROJECTES GUANYADORS DE LES PLANES

CONSULTA ELS PROJECTES GUANYADORS DE MIRA-SOL

CONSULTA ELS PROJECTES GUANYADORS DE LA FLORESTA

CONSULTA ELS PROJECTES GUANYADORS DEL CENTRE OEST


DECLARACIONS

Oriol Sànchez

Estem molt contents en general perquè a 5 dels 6 barris la participació ha augmentat respecte a l'anterior edició, cosa que confirma l'aposta per aterrar els pressupostos participatius a nivell de barri.

Your browser doesn’t support HTML5 audio