En Comú Podem demana aplicar més excepcions a la ZBE

Els comuns reclamen agafar com a exemple les modificacions que s'han aprovat a Barcelona


  • Comparteix:

Un cartell adverteix de la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Un cartell adverteix de la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem ha demanat a l'Ajuntament que modifiqui l'ordenança municipal que regula la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per aplicar millores socials 'que protegeixin els ciutadans més vulnerables'. Així ho ha expressat l'agrupació en una nota de premsa, en la qual també ha fet referència a 'l'exemple de la modificació que fa pocs dies ha aprovat la ciutat veïna de Barcelona'. En aquest sentit, els comuns han mencionat, entre d'altres, l'exempció de sancions per a aquelles persones amb ingressos inferiors a dues vegades l'IPREM i a aquelles que fan servir el vehicle per treballar i estan a menys de cinc anys de jubilar-se.

Al marge d'això, el grup reclamen "una mobilitat sostenible i segura, que promogui la qualitat d'aire, sense penalitzar les persones amb menys renda". Per aconseguir-ho, consideren que calen millores a la xarxa de bus, que titllen de "lenta i ineficient" i als carrils bici "amb obstacles i majoritàriament en vorera".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.