Valldoreix activarà una comissió especial sobre l'avinguda del Baixador

La junta de veïns de l'EMD acorda incloure al reglament orgànic municipal les comissions informatives


Temes relacionats

ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, sobre l'avinguda Baixador: 'Fem un pas al costat i que el govern decideixi què vol fer' (14/set/22)


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

L'EMD de Valldoreix crearà una comissió especial de seguiment del projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador, oberta a la participació de veïnat. És un dels acords que s'han aprovat amb la moció de Cs i Junts per Valldoreix-Sant Cugat on es proposava que el reglament orgànic municipal (ROM) inclogui les comissions informatives, calendaritzant-les i recollint-les en acta, en el que seria 'un espai formal de seguiment dels temes' de la vila. La moció ha rebut llum verda amb els vots a favor dels grups proposants, però l'abstenció d'ERC-MES, PSC i CUP-PC, que havien presentat una proposta alternativa que proposava també la regulació de les juntes de govern i les reunions informatives, però que ha decaigut en una votació en què el vot de qualitat del president ha decantat la balança.

En tot cas, la comissió sobre el Baixador no s'ha de posar en el mateix sac que les comissions informatives. De fet, des dels grups d'esquerres s'ha criticat que s'hagi "colat" aquest punt entre els acords de la moció aprovada. També ha dit la seva el portaveu d'ERC-MES, Ramon Segura, que ha posat en dubte la utilitat d'aquest acord, ja que a l'audiència pública, la vocal Susana Herrada s'ha compromès davant del veïnat a aprovar el projecte d'urbanització a la junta de veïns del mes vinent. En tot cas, el portaveu de Cs, José Miguel García, ha criticat aquest posicionament, i defensa que aquesta comissió servirà per concretar els aspectes relatius a aquest projecte de forma dialogada.

A la intervenció del veïnat, que ha reclamat celeritat per posar fil a l'agulla a aquesta iniciativa, la vocal d'Economia, Lluïsa Muñoz, ha assegurat que amb els ajustos que s'han fet al projecte, aquest acabarà tenint un cost de 4,6 milions d'euros (originalment estava pressupostat en poc més de 5 milions).

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Susanna Casta, ha retret que l'executiu de Junts, amb majories absolutes en mandats anteriors, no hagi impulsat fins ara ni la creació de la comissió especial ni la regularització de les comissions informatives.

Encara parlant d'espais de debat i treball, el plenari ha donat llum verda unànime a una proposta del PSC per crear una comissió que abordi el futur de Can Monmany, així com un pla director al respecte.

La junta de veïns també ha votat una moció d'ERC-MES, a la qual s'han sumat Junts i la CUP-PC perquè la web de l'EMD publiqui el dictamen de l'ONU relatiu a la vulneració de drets dels presos de l'1-O per part de l'Estat espanyol. La proposta ha prosperat, amb la negativa dels vocals del PSC i Cs.

RECUPERA AQUÍ LA SESSIÓ PLENÀRIA




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.