El TSJC avala de nou el rebuig de Sant Cugat a la construcció a Torre Negra

La protecció definitiva de l'àmbit està pendent d'un últim recurs contra la requalificació dels terrenys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala una vegada més la negativa del ple municipal a un Pla d'Actuació Urbanística (PAU) presentat per Núñez i Navarro i altres propietaris. En aquest cas, es tracta del PAU denegat el 2018 per construir a la zona més de 3.000 habitatges. Contra aquesta decisió del plenari, Núñez i Navarro i la societat Atura van presentar un recurs contenciós administratiu i una demanda, que el TSJC va desestimar a principis d'any i ara ha declarat ferma, com s'ha informat durant el ple d'aquest dilluns.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ TOTA LA CRONOLOGIA DEL LITIGI PER TORRE NEGRA

Els impulsors van presentar aquell projecte el mateix 2018, tot i que l'Ajuntament ja havia iniciat la nova requalificació dels terrenys com a sòl no urbanitzable. És per això que el ple va denegar la proposta, un acord contra el qual Núñez i Navarro i la societat Atura van presentar un recurs. Tot i que la constructora va retirar el seu recurs, el contenciós d'Atura va continuar endavant. Ara, una sentència ja ferma denega aquest recurs i avala l'acord de ple que denegava les intencions urbanístiques dels propietaris.

Pel tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, es tracta d'un nou pas en tot el litigi per Torre Negra, en el qual, fins ara, "totes les resolucions han estat a favor del govern". Amb la fermesa d'aquesta sentència, Sant Cugat tanca un nou front, i només està pendent del recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la sentència del TSJC que confirma la potestat de l'Ajuntament de modificar el Pla General Metropolità (PGM) a Torre Negra per convertir-lo de sòl urbanitzable no delimitat a sòl no urbanitzable ordinari.

Un posicionament de la justícia que també ha celebrat el regidor de Junts Joan Puigdomènech i que avala la preservació d'aquest entorn.

D'altra banda, el consistori ha iniciat el procediment per definir correctament i ajustar el límit entre la finca de Torre Negra que ha passat a ser de titularitat municipal i les adjacents, que són de titularitat privada. Aquest procediment, que es coneix com a atermenament, s'efectuarà el 18 de gener del 2023, com ha aprovat per unanimitat el ple aquest dilluns, i després que els propietaris hagin presentat al·legacions contra la compra i hi hagin aportat plànols antics, segons ha explicat Duch.






Francesc Duch

Teníem quatre vies obertes. Dues ja estan tancades, la tercera amb aquesta fermesa queda tancada i la quarta és contra el planejament vigent.

Francesc Duch

Arran d'aquesta compra, les propietats veïnes van presentar al·legacions contra la compra i van presentar un plànols antics posant en dubte les superfícies finals. Són ajustos entre les finques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.