El concurs pel nou Servei d'Atenció Domiciliària, suspès temporalment

El ple ha aprovat per unanimitat suspendre la licitació del servei a l'espera que es resolgui un recurs presentat per l'ASADE


  • Comparteix:

El ple municipal, reunit aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal, reunit aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat amb el suport de tots els regidors la suspensió de la licitació del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). La suspensió s'ha volgut votar perquè l'Asociación Estatal de Entidades de Servicios de Atención a Domicilio (ASADE) va presentar al mes de març un recurs contra el concurs del SAD, on es demanava, com a mesura cautelar, la suspensió de la licitació.

ESCOLTA-HO

D'aquesta manera, l'equip de govern ha cregut convenient que, tot i que no s'han acceptat les cautelars, el millor és suspendre l'adjudicació del SAD fins que el Tribunal Català de Contractes es pronunciï sobre aquest recurs. El tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, ho ha argumentat durant el plenari dient que "com que el Tribunal Català de Contractes encara no ha dirimit amb relació a aquest recurs interposat per la patronal, ens veiem amb l'obligació de suspendre temporalment l'adjudicació d'aquest servei per una qüestió també de seguretat jurídica al final a l'empresa que agafaria aquest servei".

Segons va explicar Simarro en roda de premsa, el principal argument d'aquest recurs és l'augment de fins al 2% del salari de les treballadores d'aquest servei. A banda, el segon tinent d'alcaldia ha detallat aquest dilluns que si el Tribunal Català de Contractes desestima el recurs, es tirarà endavant amb l'adjudicació i el procés de licitació que l'Ajuntament havia fet. En canvi, ha comentat que si el recurs s'accepta, els plecs s'haurien de reformular i tornar a publicar.


Marco Simarro

Com que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic encara no ha dirimit amb relació a aquest recurs interposat per la patronal, ens veiem amb l'obligació de suspendre temporalment l'adjudicació d'aquest servei per una qüestió també de seguretat jurídica al final a l'empresa que agafaria aquest servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.