ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, sobre l'avinguda Baixador: 'Fem un pas al costat i que el govern decideixi què vol fer'

L'oposició d'esquerres insta l'executiu a arribar a un acord amb el veïnat que després votaran "amb responsabilitat" a la junta de veïns


  • Comparteix:

Susanna Casta (PSC), Ramon Segura (ERC-MES) i Ferran Margineda (CUP-PC) / Foto: Cugat Mèdia

Susanna Casta (PSC), Ramon Segura (ERC-MES) i Ferran Margineda (CUP-PC) / Foto: Cugat Mèdia

L'oposició d'esquerres de Valldoreix es desmarca de l'acció del govern de l'EMD per a la urbanització de l'avinguda del Baixador. 'Fem un pas al costat i que el govern decideixi què vol fer', apunten ERC-MES, el PSC i la CUP-PC en un comunicat on insten l'executiu descentralitzat a arribar a un acord amb el veïnat que després haurà de passar per la junta de veïns. Un cop al plenari, assenyalen, votaran 'amb la responsabilitat que ens caracteritza'. D'aquesta manera, els tres grups polítics, que han convocat una roda de premsa conjunta aquest dimecres, posen de manifest el malestar amb l'acció de l'administració amb una gestió que arrossega almenys uns 'dos últims anys estèrils'.

CONSULTA AQUÍ EL COMUNICAT

El portaveu d'ERC-MES a Valldoreix, Ramon Segura, s'ha queixat que el projecte ha anat canviant a esquenes dels polítics i dels veïns. "Ens han cridat a les últimes reunions mentre a la sala del costat redefinien el projecte", ha assegurat. En el mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu del PSC, Susanna Casta: "Ara ens donen informació, però l'endemà ja està obsoleta perquè canvien d'opinió". Per la seva banda, el portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, s'ha preguntat per què, fins al mandat passat, "si l'Ajuntament i l'EMD tenien el mateix color, quin motiu hi havia per no fer un conveni que clarifiqués la gestió d'aquesta urbanització". Per al cupaire, tot plegat respon a la "desídia" o la "mala praxi".

La vocal Casta, a més, ha qüestionat que l'EMD prioritzi projectes com el de l'Escola de Música al de l'avinguda del Baixador i, en aquest sentit, ha dit que els seus vots a la junta de veïns aniran en conseqüència. Els tres grups, d'altra banda, han lamentat que el govern descentralitzat no s'hagi plantejat demanar subvencions per finançar el projecte d'urbanització. També creuen que es va perdre l'oportunitat d'avançar en aquestes obres quan es van retirar les torres d'alta tensió.

A més, han posat en qüestió el procés participatiu que es va obrir per definir el futur d'aquesta via. "Sempre hi ha hagut una part del veïnat que s'ha mobilitzat, però a d'altres no se'ls ha tingut en compte", ha lamentat Margineda.

Una resolució de la junta de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat va desencallar, a principis de juny, que l'EMD és l'administració competent per tramitar i executar el projecte. Ara bé, des del consistori s'ha posat sobre la taula la predisposició a col·laborar tant en matèria econòmica com de gestió. Per fer realitat l'obra, cadascun dels 90 propietaris de l'avinguda del Baixador haurà d'assumir una despesa mitjana de més 28.000 euros; això suposa que el veïnat assumiria més de la meitat dels més de cinc milions que han de dotar els treballs.

Més discòrdia entre el govern de l'EMD i l'oposició

Els grups d'esquerres han lamentat el to que el president de l'EMD, Josep Puig, va emprar en la roda de premsa d'aquest dilluns relativa a la gestió del complex esportiu i l'han qualificat d'"'infantil". Tots tres han coincidit a assenyalar que el pagament de 50.000 euros per part de l'administració descentralitzada a la concessionària d'aquest equipament "portarà cua". En aquest sentit, el vocal republicà, Ramon Segura, ha criticat el fet que "l'EMD ha perdut un plet i culpa qui l'ha iniciat". Per la seva banda, el vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, considera que si el govern segueix pagant a la concessionària "vol dir que volen mantenir la dinàmica".

En la roda de premsa d'aquest dimecres, a més, els tres partits han lamentat l'absència de Cs. "Hauríem de ser quatre grups, en aquesta roda de premsa", han reflexionat, alhora que han criticat que el vocal taronja, José Miguel García, fa de "crossa" del govern de l'EMD per tirar endavant les votacions al ple.


Oposició Valldoreix

Ens han cridat a les últimes reunions, mentre a la sala del costat redefinien el projecte. / Ens donen informació que al dia següent està obsoleta. / Tinc la mentalitat que la transparència és la primera de les necessitats de qualsevol administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.