Esther Madrona: 'Una de les torres de la muralla del Monestir es podrà visitar'

La tinenta d'alcaldia de Cultura Esther Madrona és l'alcaldessa accidental de Sant Cugat del 8 al 14 d'agost


Temes relacionats

El Monestir de Sant Cugat recupera el penell històric del gall ( 8/ago/22)

Esther Madrona, alcalde accidental de Sant Cugat durant aquesta setmana ( 8/ago/22)

'Autòpsia' a la Creu de Terme (19/jul/21)


  • Comparteix:

Esther Madrona a l'estudi de Cugat Mèdia durant l'entrevista / Foto: Cugat Mèdia

Esther Madrona a l'estudi de Cugat Mèdia durant l'entrevista / Foto: Cugat Mèdia

Una rèplica del gall original torna a coronar, des d'aquest dilluns, el cimbori de l'església del Monestir de Sant Cugat. Aquesta és una de les actuacions que ha supervisat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica, Esther Madrona, com a alcaldessa accidental del municipi. Una actuació que forma part de la restauració del conjunt monumental del Monestir i que prosseguirà amb els treballs de la façana est de la muralla. Cugat Mèdia ha parlat amb Esther Madrona del patrimoni històric de la ciutat i de molts altres temes relacionats amb la seva àrea.

ESCOLTA-HO

Respecte a la conservació del Monestir, l'alcaldessa accidental ha avançat que, dins dels treballs de restauració de la façana est, està previst fer visitable al públic una de les torres de la muralla, cosa que ajudarà a "millorar l'experiència dels visitants i a entendre la funció originària de les muralles", ha dit.

Sobre la restauració de la Creu del Terme, que va ser destrossada arran d'un acte vandàlic fa poc més d'un any, Madrona ha explicat que durant aquest agost es començaran els treballs pertinents al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Un cop acabada l'actuació, es valorarà si la Creu es pot tornar a emplaçar a la Llotgeta o se li ha de buscar una altra ubicació més idònia.

Cultura popular

Pel que fa a l'estat del teixit associatiu i de la cultura popular al municipi, Madrona s'ha mostrat optimista, especialment després "d'una festa major molt intensa on tothom ha respirat molta felicitat". Tot i que reconeix que aquests dos anys de pandèmia han deixat "algunes taques en algunes de les entitats", la tinenta d'alcaldia de Cultura està convençuda que el curs que ve les entitats recuperaran múscul i tornaran a la normalitat.

Any Ferrater

Madrona ha parlat també de la celebració de l'Any Ferrater, la cloenda del qual tindrà lloc, el novembre, a Sant Cugat. L'alcaldessa accidental ha avançat que serà una cloenda "al més nacional possible, molt interessant i amb un bon espectacle". És per això que ha animat a tothom, "també als que no són de Sant Cugat", a assistir-hi.

Amb tot, la tinenta d'alcaldia de Cultura ha recordat que Gabriel Ferrater també estarà present al Festival Nacional de Poesia, que se celebra a la ciutat a l'octubre, i ha posat èmfasi en el fet que "a Sant Cugat no només parlem de Ferrater aquest any, sinó que fa més de 20 anys que treballem per posar-lo en valor, com a poeta i també com a santcugatenc".

Teatre-Auditori

Finalment, Madrona ha explicat que el procés d'adjudicació de la plaça de direcció del Teatre-Auditori segueix el seu curs. La plaça es va convocar ara fa un any i, després de publicar la llista provisional d'admesos i exclosos, es va obrir un període d'al·legacions que, segons explica Madrona, s'estan resolent en aquests moments. Un cop es resolguin, es tancarà la llista definitiva d'admesos i es podrà seguir amb el procés.

A la persona que ocupi aquest càrrec en el futur, Madrona li farà l'encàrrec de potenciar "la voluntat de servei públic que ha de tenir el teatre municipal, perquè tothom se'l senti una mica més seu". La tinenta d'alcaldia de Cultura també proposa apostar més per les coproduccions i per buscar aliances amb altres festivals, teatres i ciutats.


Esther Madrona

És una obra grossa, de restauració de totes aquestes muralles, i fins i tot farem que una de les torres sigui visitable per dins, per intentar explicar una mica més aquesta experiència de pujar en aquesta torre, i d'entendre quina era la funció originària de les muralles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.