Josep Maria Vallès serà l'alcaldable de Junts per Sant Cugat

Cristina Paraira i Carles Brugarolas seran, respectivament, els números 2 i 3 en una llista electoral on no hi serà Carmela Fortuny


Temes relacionats

Junts tria Susana Herrada com a presidenciable de l'EMD de Valldoreix (28/jul/22)

Empat absolut a les primàries de Junts per Sant Cugat: Brugarolas i Vallès obtenen el 50% dels vots ( 1/jul/22)

Aitor Arriaga se suma a l'equip de Carles Brugarolas a les primàries de Junts per Sant Cugat (14/jun/22)


  • Comparteix:

Carles Brugarolas, Josep Maria Vallès, Jordi Turull i Carmela Fortuny / Foto: Cugat Mèdia

Carles Brugarolas, Josep Maria Vallès, Jordi Turull i Carmela Fortuny / Foto: Cugat Mèdia

El regidor Josep Maria Vallès serà l'alcaldable de Junts per Sant Cugat a les eleccions municipals de 2023. D'aquesta manera el partit desfà l'empat que s'havia produït en la votació de les primàries, on Vallès va empatar amb el també regidor Carles Brugarolas, que ha fet 'un pas al costat'. A la llista municipal, Brugarolas serà el número 3, mentre que el número 2 l'ocuparà la regidora Cristina Paraira. D'altra banda, aquest mateix divendres, l'actual portaveu de Junts, Carmela Fortuny, renunciarà a aquest càrrec per cedir-li a Vallès, però es mantindrà com a regidora del grup municipal 'per responsabilitat'; això sí, ha descartat formar part de la llista electoral.

Vallès ha agraït "l'acte de generositat" de Brugarolas que ha decantat la balança per definir qui serà el cap de llista. L'alcaldable ha explicat que treballarà per fer una "candidatura forta" perquè "guanyi Sant Cugat". En el mateix sentit s'ha pronunciat Brugarolas, que ha agraït als militants del partit que hagin confiat en els dos, amb un empat que ambdós precandidats van interpretar com "un mandat" per posar-se d'acord i crear "un projecte integrador i acollidor".

A la presentació de la candidatura, que ha tingut lloc aquest dijous a la seu de Junts per Sant Cugat, hi ha assistit el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, que ha fet broma sobre l'empat: "Heu fet una mica de cupaires". L'exconseller ha posat en valor "la bona actitud" dels membres de l'agrupació santcugatenca i confia que el partit surt "enfortit" per recuperar l'alcaldia.

Preguntats sobre possibles aliances, des de Junts no descarten concórrer als comicis de 2023 amb partits com el PDeCAT o Centrem, que Brugarolas ha qualificat d'"agermanables", ja que els uneix la defensa d'un model de ciutat que està "en risc".

Josep Maria Vallès, exdirector del 'Tot Sant Cugat', va començar la carrera política als comicis de 2019, com a número 4 de la llista que encapçalava Carmela Fortuny. En les eleccions de 2019, Junts per Sant Cugat va aconseguir nou regidors, però no va poder tancar cap pacte per mantenir la vara d'alcaldia.

De tres a dos candidats

Quan va començar el procés de primàries de Junts, hi havia tres candidats: Brugarolas, Vallès i Aitor Arriaga. Aquest darrer, però, a l'inici de la campanya va anunciar es retirava perquè havia arribat a un acord per sumar-se a la candidatura de Brugarolas. Finalment, en el procés de primàries, es va produir un empat entre els dos finalistes: tant Brugarolas com Vallès van aconseguir 75 vots.




Josep Maria Vallès

És una candidatura forta, de persones compromeses, lleials i preparades. El que volem és que guanyi Sant Cugat. Aquí no guanya el Josep Maria o el Carles, aquí guanya Sant Cugat.

Jordi Turull

Heu posat per davant Sant Cugat, el que a la gent li il·lusiona. Estic segur que això acabarà molt bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.