L'EMD de Valldoreix engegarā una campanya per promoure la instalˇlaciķ de fotovoltaiques a la vila

A la sessiķ plenāria ha pres possessiķ la nova vocal de Junts, Lluīsa Muņoz

Una votaciķ a la junta de veīns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mčdia

Política

Publicat el 14/jul/22 per Sergio Morales

L'EMD de Valldoreix activarā una campanya de sensibilitzaciķ per fomentar la instalˇlaciķ de plaques fotovoltaiques a les llars de la vila. La junta de veīns ho ha acordat donant llum verda per unanimitat a una mociķ original d'ERC-MES a la qual s'han sumat Junts per Valldoreix-Sant Cugat, el PSC i la CUP-PC, i que també ha tingut el vot favorable del vocal de Cs. El text proposa que s'informi la ciutadania de les bonificacions que suposa instalˇlar aquests ginys, així com els avantatges quant a l'autoconsum. A la sessiķ plenāria d'aquest dijous, a més, la militant del PDeCat Lluīsa Muņoz ha pres possessiķ com a nova vocal del grup municipal de Junts, en substituciķ de la desapareguda Elena Degollada.

Tornant a les fotovoltaiques, el debat ha sorgit arran de la intervenciķ del vocal taronja, José Miguel García, que ha trobat a faltar en el text que s'insti l'Ajuntament a posar sobre la taula més mitjans materials i humans per facilitar la implementaciķ de plaques solars. El vocal d'ERC-MES Ramon Segura ho ha rebutjat, ja que considera que el consistori ja ha actuat en aquest sentit.

La junta de veīns ha rebutjat incloure, a peticiķ d'un veí, incloure un roure d'una finca privada del passeig de la Gardčnia al catāleg d'arbres d'interčs local. El fet que no estā en bon estat i pot generar perjudici a una finca veīna, ha argumentat la vocal Susana Herrada, ha decantat la balanįa cap a la negativa en l'informe tčcnic, que ha rebut el vistiplau del plenari.

Modificaciķ pressupostāria

La junta de veīns ha donat llum verda a una nova modificaciķ pressupostāria, la cinquena des que es van aprovar els comptes. S'hi incorporen 138.714 euros, provinents en gran part del romanent de tresoreria. Amb aquests diners es finanįarā el conveni de beques de formaciķ a l'escola bressol de la vila, es renovarā el contracte de manteniment informātic i es garantirā el manteniment de l'escola Jaume Ferran Clua. També es destinen partides al manteniment, així com a renovar el conveni amb el Grup Catalōnia i a atorgar una subvenciķ nominativa al festival Lumínic.

La modificaciķ ha prosperat grācies als quatre vots de l'equip de govern i les cinc abstencions dels vocals de l'oposiciķ.

Una nova vocal

Lluīsa Muņoz amb el president de l'EMD, Josep Puig / Foto: Cugat Mčdia


La militant del PDeCat Lluīsa Muņoz ha pres possessiķ aquest dijous com a nova vocal del grup municipal de Junts per Valldoreix-Sant Cugat. Assumirā les carteres d'Economia, Comerį, Gent Gran, Serveis Socials i Participaciķ Ciutadana, que gestionava la desapareguda Elena Degollada. En la primera intervenciķ, ha agraīt "l'escalf" al plenari i s'ha definit com una persona "conciliadora" que vol treballar pel benestar del veīnat. També ha recordat la seva predecessora: "Sé que ella des del cel estā amb nosaltres i ens ajudarā a fer el millor per Valldoreix".

Mira aquí la sessiķ plenāria




DECLARACIONS

Lluīsa Muņoz

Sķc una persona molt conciliadora, acostumada a treballar amb equip, no tant d'oposiciķ, sinķ d'intentar unir-nos perquč els veīns de Valldoreix tinguin la millor vida possible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio