Llum verda al pla antifrau, clau per poder optar als fons Next Generation

La proposta del govern ha rebut el vistiplau de tots els grups, excepte de Junts, que s'ha abstingut


  • Comparteix:

Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Transparència, Bon Govern i Participació (dreta), i Esther Madrona al darrere / Foto: Ajuntament

Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Transparència, Bon Govern i Participació (dreta), i Esther Madrona al darrere / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns el Pla de Mesures Antifrau (PMA), que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol i que va vinculat a la gestió dels fons europeus Next Generation. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, l'ha definit com un 'pla anticorrupció'. L'actual pla 'era antic', ha apuntat Llorente, datat del 2014, i un dels objectius del govern tripartit era renovar-lo. El PMA ha rebut el suport de tots els regidors, tret dels de Junts per Sant Cugat, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ EL PLA DE MESURES ANTIFRAU

La tinenta d'alcaldia Llorente ha recordat que aquest pacte anirà acompanyat d'una declaració institucional i que, a més, serà un "cos normatiu viu" que s'adaptarà a la gestió que es faci dels fons europeus per a la recuperació econòmica.

La regidora de Junts Núria Fernández ha justificat l'abstenció en què "hi ha un desajustament entre la legislació i els mecanismes de l'equip de govern per configurar l'alta direcció". Fernández ha criticat que el seguiment del pla recaigui en assessors polítics; tot i això, la tinenta d'alcaldia Llorente ha assenyalat que aquest control el fa un òrgan col·legiat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.