El pas pel pont de Can Vernet no es tornarà a obrir

Així ho ha anunciat l'alcaldessa al consell de barri de Centre Oest, aquest dilluns, a la Biblioteca de Miquel Batllori


Temes relacionats

En estudi la continuïtat del pas de vianants i bicis pel pont de Can Vernet (16/mai/22)

Una bastida substituirà el pont de Can Vernet mentre durin els treballs de rehabilitació (24/feb/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del pont / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del pont / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El pas pel pont de Can Vernet quedarà restringit definitivament. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al consell de barri de Centre Oest d'aquest dilluns. L'estudi geotècnic encarregat per l'Ajuntament ha confirmat que la millor opció per preservar aquest Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) és fer una passarel·la en paral·lel al pont i deixar l'aqüeducte medieval tancat al pas. Ingla ha recordat que 'aquest pont té un gran valor històric i patrimonial' i que va ser construït originàriament com a aqüeducte. 'La seva finalitat era transportar aigua, mai no va estar fet per sostenir el pas de tantes bicicletes i vianants', ha dit.

Un altre dels temes que han protagonitzat la sessió és la millora i adequació del parc de la Guineu, un projecte sorgit dels pressupostos participatius. Segons ha explicat el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, en la fase d'estudi del projecte s'han detectat diverses "afectacions" que poden endarrerir notablement la seva execució, com són la proximitat amb l'autopista i el pas subterrani del tren, entre d'altres. Sense entrar en detalls, Simarro ha avançat que s'haurà de decidir, amb el consens veïnal, si es tira endavant amb el projecte inicial, tot i que sigui més difícil -i, per tant, més lent- d'executar, o es reubiquen en altres espais del barri les instal·lacions previstes per al parc de la Guineu.

El president en funcions de l'Associació de Veïns de Volpelleres, Alberto Valcarce, lamenta que l'execució de molts d'aquests projectes s'endarrereixi tant. "Pel tipus de barri on vivim i pel creixement que aquest ha experimentat, tenim unes necessitats immediates que són impossibles de cobrir a la velocitat de l'Ajuntament", ha dit Valcarce a Cugat Mèdia. En aquest sentit, Valcarce també ha criticat que "ningú no pensi en el mentrestant", és a dir, que no es busquin solucions alternatives o provisionals fins que no s'executin projectes pendents com el de la masia de Can Canyameres o el de la millora del parc de la Guineu.

El consell de barri de Centre Oest, a la Biblioteca Miquel Batllori

El consell de barri de Centre Oest, a la Biblioteca Miquel Batllori / Foto: Ajuntament de Sant Cugat



Descontentament veïnal

La majoria d'intervencions veïnals s'han produït en to de queixa. La neteja insuficient del barri, la velocitat dels vehicles a l'avinguda principal, la falta de comunicació sobre el projecte de renaturalització dels parcs i jardins, la lentitud en l'execució dels projectes sorgits dels pressupostos participatius, el mal estat d'alguns carrers i la deixadesa de l'entorn de la masia de Can Canyameres són alguns dels temes que més preocupen als veïns de Volpelleres.


Alberto Valcarce

Quan s'han d'executar aquests projectes, van a un ritme que aquestes necessitats que tenim ara el barri no veurem cobertes. El meu fill que té deu anys no sé si podrà gaudir d'aquests equipaments que estem parlant ara i que són tan necessaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.