El veïnat del Nucli Antic reclama la reparació dels esvorancs dels carrers del centre de Sant Cugat

L'incivisme i l'accés amb cotxe als carrers pacificats són problemes que també s'han exposat al consell de barri d'aquest dimarts

Imatge del consell de barri del Nucli Antic / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 26/abr/22 per Sara Bella

L'accés amb cotxe als carrers pacificats del centre de Sant Cugat, el perill que suposen per als vianants els esvorancs en aquests mateixos carrers, l'incivisme i la seguretat al voltant del pont de Can Vernet són alguns dels temes que més preocupen al veïnat del Nucli Antic. Així ho han exposat al consell de barri que s'ha celebrat aquest dimarts a la Unió Santcugatenca, i que ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Respecte al problema que més s'ha repetit, la del mal estat dels carrers i els esvorancs sense arreglar, el president del consell de barri i primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha confirmat que hi ha prevista "una inversió de milions d'euros" per arranjar l'asfalt, les voreres i els carrers de Sant Cugat. Una informació que ja va avançar l'alcaldessa a Cugat Mèdia al programa 'Línia Directa' del mitjà multimèdia.

Informe de la presidència

Al consell també s'hi ha explicat la nova ordenança de bicicletes i patinets, creada per incrementar la seguretat viària i fomentar una mobilitat sostenible. Segons ha explicat, actualment circulen diàriament per la Rambla del Celler entre 700 i 900 patinets i bicicletes. És per això, ha avançat Soler, que pròximament s'iniciarà una campanya de civisme que inclourà el desplegament de diferents agents als punts més concorreguts del municipi.

Un altre dels temes que s'ha tocat és la rehabilitació de la muralla del Monestir, un projecte a càrrec de la Diputació de Barcelona amb un pressupost de 450.000 euros, que servirà per consolidar i restaurar la muralla, rehabilitar les tres torres i habilitar una d'elles, la torre hexagonal, com a mirador.

Al consell també s'ha parlat dels set sensors que s'han instal·lat a diferents punts del municipi per mesurar la qualitat de l'aire, així com de les línies d'ajut al sector empresarial i comercial afectat per la Covid-19, amb una dotació global d'un milió d'euros.

Nova convocatòria dels pressupostos participatius

Del 9 de maig i fins al 2 de juny, els veïns i veïnes de Sant Cugat podran enviar les seves propostes per als pressupostos participatius del 2023, a través del web decidim.santcugat.cat. En aquesta edició, es mantenen els valors de proximitat i prioritat dels barris, i s'afegeix la participació de la infància i la joventut, que tindran una partida del pressupost reservada per treballar de forma autònoma.

A les línies estratègiques proposades per l'Ajuntament, que giren al voltant de les persones, la ciutat i el planeta, s'hi contemplen accions com la millora d'equipaments, el suport al teixit associatiu, l'impuls de la igualtat de gènere, l'accés a l'habitatge, la promoció dels projectes d'economia social i l'aposta per la mobilitat sostenible, entre molts d'altres.