Els partits independentistes retiren la moció per posar una pancarta a l'ajuntament per protegir l'alcaldessa

Hores abans del ple una secretària judicial ha entregat a Mireia Ingla l'ordre de retirar els cartells d'"amnistia" de l'ajuntament

Mireia Ingla durant el ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament

Política

Publicat el 21/mar/22 per Maria Bragós

Els tres partits independentistes del ple municipal (ERC, Junts i CUP) ha decidit retirar la moció que havia d'aprovar la instal·lació d'una nova pancarta a la façana de l'ajuntament amb les paraules 'amnistia' i 'llibertat' per protegir l'alcaldessa dels tribunals. Just unes hores abans, Mireia Ingla, havia signat l'ordre en què se li comunicava que té cinc dies per retirar els cartells que hi ha a la façana de l'Ajuntament amb missatges polítics. La moció s'ha posposat fins al ple d'abril, però tot i això els grups han definit la seva posició política davant de la retirada.

La moció de Junts per Sant Cugat d'adhesió a la petició de diverses entitats relativa a la pancarta de la façana de l'Ajuntament, l'ha llegit la regidora Núria Fernàndez. Aquesta també ha aprofitat per assegurar que des del grup donen "tot el suport" a Mireia Ingla davant el fet que hagi de pagar 500 euros de la seva butxaca cada setmana que passi sense retirar tots els llaços grocs i cartells de dins de l'Ajuntament.

Des de la CUP-PC, Núria Gibert s'ha sumat al suport a l'alcaldessa, dient que "el nostre, com qualsevol altre poble, té dret a determinar-se". "Nosaltres continuem defensant la llibertat", ha afegit.

Gemma Aristoy ha parlat en nom d'ERC-MES, assegurant que les amenaces els "reafirmen la ideologia" i ha apel·lat al diàleg.

Per part de Ciutadans hi ha hagut queixes. Aldo Ciprian ha intervingut dirigint-se a Ingla i dient que "Catalunya no està reprimida, ho estan els ciutadans. Catalunya no vol l’amnistia, la volen vostès".

Pere Soler ha parlat en nom del PSC, posicionant-se a favor de "la fraternitat" i d'un govern "per a tothom".

Tot plegat s'ha tancat amb la intervenció de Mireia Ingla, que ha respost a les apel·lacions dient que "al ple es debatrà allò que ens permeten les regles de la democràcia". "Jo no deixaré de ser independentista per molts llaços i pancartes que tregui", ha conclòs.












DECLARACIONS

Núria Fernàndez

Dijous ens van assabentar que el jutjat contenciós número 10 de Barcelona ha condemnat la nostra alcaldessa a pagar 500 euros setmanals fins que no retiri els llaços grocs i altres símbols. Des de Junts, donem tot el suport a la senyora Mireia Ingla, davant la repressió d'unes institucions espanyoles que es diuen democràtiques i que no s'homologuen amb els principis del Consell d'Europa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Núria Gibert

El nostre, com qualsevol altre poble, té dret a autodeterminar-se. Nosaltres continuem concebent-nos i identificant-nos que continuem aquí dretes dempeus perquè som incorregibles.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Gemma Aristoy

Qui les fa deu pensar que d'aquesta manera ens canviarà la ideologia. Però només fa que reafirmar-nos, i fer evident la seva crisi política i la voluntat constant de provocar odi contra tot allò que significa democràcia i llibertat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Aldo Ciprian

Catalunya no està reprimida, i prova d'això és que vostès són aquí amb els seus flamants càrrecs i sous per dir allò que els passa pel cap. De reprimits, ho estem els ciutadans davant la seva manca de sensibilitat i de lleialtat al seu país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pere Soler

La lluita del PSC és la fraternitat, la justícia social, el feminisme i l'ecologisme. I que ningú no es quedi enrere en aquests moments tan difícils.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

Jo no deixaré de ser independentista per molts llaços i pancartes que tregui.

Your browser doesn’t support HTML5 audio