La reparació del pont de Can Vernet i el sistema de recollida de voluminosos, al torn de precs i preguntes del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 21/feb/22 per Sergio Morales

La reparació del pont de Can Vernet i el servei de recollida de voluminosos. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de febrer, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

Escolta-ho

La regidora de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira (4'10''), ha demanat si hi ha pendents noves actuacions de millora a l'estany de la Guinardera. Se li donarà més informació en comissió informativa.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (4'40'') ha preguntat sobre si s'han escurçat els terminis per atorgar llicències urbanístiques. Se li respondrà en comissió informativa.

Fortuny també ha fet un prec perquè el govern convoqui l'oposició a una reunió per abordar el futur pla d'habitatge.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (5'40'') ha demanat si hi ha novetats sobre l'interès del govern per comprar la seu del Centro Popular Andaluz. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Albert Salarich (6'11'') ha preguntat quina previsió de reobertura hi ha del pont de Can Vernet, tancat des del maig de l'any passat per uns despreniments. El tinent d'alcalde de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (13'30''), ha explicat que ja hi ha equip redactor del projecte de reparació. Ara bé, si la primavera passada es parlava d'una "reparació puntual", ara s'ha detectat que caldrà una intervenció major. En tot cas, ara l'Ajuntament està estudiant si es pot instal·lar una bastida que serveixi de passarel·la per als vianants mentre es fan les obres.

Salarich també ha preguntat quin retorn té per a la ciutat l'acollida de la cursa ciclista femenina la Revolta. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (7'25'') ha lamentat que no rep resposta de moltes de les preguntes que formula al govern. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, s'ha mostrat en desacord i s'ha compromès a seguir traslladant a Brugarolas els aclariments que requereixi.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (8'10''), ha reclamat de nou informació sobre la reunió que l'Ajuntament vol fer amb els gestors dels Túnels de Vallvidrera per abordar la seguretat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha compromès amb donar més detalls aviat.

Ciprian també ha preguntat sobre la comunitat de veïns del carrer de Josep Tarradellas que es troben sota l'amenaça d'un tall de subministrament d'aigua calenta, un cas que va explicar Cugat Mèdia. Se li donaran més detalls en comissió informativa.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (10') ha preguntat quan es posarà en marxa la comissaria descentralitzada de la Policia Local a Valldoreix. Se li donarà més informació en comissió informativa.

Blázquez també ha preguntat sobre quantes multes s'han interposat per incompliments de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), el règim sancionador de la qual es va posar en marxa al novembre. Se li donarà més informació en comissió informativa.

Finalment, la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán (11'), ha preguntat si de cara a les pròximes contractacions del servei de recollida de residus es preveu un pla nou per als voluminosos. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (22'35''), ha defensat que en els darrers sis anys s'ha multiplicat per sis el nombre de voluminosos recollits. De cara al nou contracte, que estarà enllestit a l'estiu, s'ha compromès a treballar per millorar el sistema. En tot cas, ha atribuït al fet de trobar voluminosos abandonats al carrer a l'incivisme