Sant Cugat es posiciona a favor de la 'defensa' dels autònoms davant la proposta de reforma de les cotitzacions

El ple ha aprovat una moció de Junts per replantejar la proposta de reforma de les quotes dels autònoms

Imatge d'una treballadora autònoma / Foto: ACN

Política

Publicat el 21/feb/22 per Sara Bella

Sant Cugat instarà les administracions públiques a defensar i promoure la figura de l'autònom, a legislar per promoure l'activitat econòmica real i el creixement de les activitats de les persones autònomes, i a reformular la proposta de reforma de les quotes, per afavorir el creixement econòmic dels petits autònoms. Així ho ha aprovat el ple municipal de febrer, mitjançant una moció presentada pel regidor de Junts per Sant Cugat Albert Salarich.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La regidora del PSC i tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha estat la més crítica amb la moció presentada per Salarich, de la qual ha confessat que no li ha agradat "ni el to ni l'orientació". Vila ha lamentat que la moció "només tingui en compte la part de la realitat que els interessa" i ha recordat a Salarich que Junts, des del govern de la Generalitat, "no ha fet res per ajudar els autònoms".

Finalment, la moció ha estat aprovada amb els vots a favor de Junts, la CUP-PC, la regidora no adscrita i Ciutadans; els vots en contra del PSC i l'abstenció d'ERC-MES. A més, el text s'ha aprovat amb una de les dues esmenes de Ciutadans, segons la qual s'ha modificat un 'atès' per afegir l'adjectiu "actual" a "l'estructura econòmica".




DECLARACIONS

Albert Salarich

Instem les administracions públiques a defensar i promoure la figura de l'autònom com a generador de feina per a ell i, sovint, per a altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Elena Vila

No ens ha agradat ni el to ni l'orientació ni com està escrita la moció, ja que només explica una part de la realitat, la que els interessa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio