El conveni pel Ragull Centre es blinda jurídicament davant eventualitats

Ho ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, que porta al ple de dilluns l'aprovació final del conveni


Temes relacionats

Queixes al consell de barri extraordinari sobre el projecte Ragull (16/feb/22)

Així serà el nou Ragull Centre ( 7/feb/22)


  • Comparteix:

Francesc Duch, a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Francesc Duch, a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns el conveni entre l'Ajuntament i Ferrer per construir el Ragull Centre. El document estableix les intencions de les dues parts, entre les quals hi ha fer 72 habitatges assequibles (42 públics i 30 dotacionals) i 46 de lliures. Es tracta del pas inicial per poder tirar endavant el projecte, que requerirà d'una requalificació del terreny ara industrial per poder acollir tant els 118 habitatges totals previstos com les zones comercials i la d'equipaments. Per això, l'Ajuntament ha desestimat les al·legacions presentades, ja que considera que fan referència a aspectes urbanístics, de mobilitat i valoracions econòmiques que s'hauran d'abordar més endavant amb la tramitació dels instruments urbanístics que permetran la construcció. De fet, el conveni s'ha blindat jurídicament per les dues parts en cas que finalment el desenvolupament no es pugui materialitzar.

Així ho ha defensat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, qui ha assegurat que en cas que el Ragull Centre no es pugui tirar endavant queda establert en el mateix conveni les responsabilitats.

Tot i així, i davant algunes crítiques pel que consideren un "pelotazo", Duch ha defensat una vegada més "l'interès" per a la ciutat d'aquesta operació més enllà de la requalificació d'un solar industrial. En aquest sentit, Duch ha reconegut que la implantació d'una superfície comercial no era possible sense el vistiplau del consistori, però ha defensat que l'Ajuntament ha aprofitat l'ocasió per fer-hi habitatge i obtenir equipaments.

En concret, 3.580 metres quadrats d'habitatge públic (39,64%) i 5.450 (60,35%) lliures. Un repartiment que s'acabarà d'ajustar al 40% que marca la llei amb la tramitació del planejament i que a més incorpora 2.250 metres quadrats més d'habitatge dotacional. En xifres rodones això equivaldrà a un total de 118 pisos: 42 públics, 30 dotacionals i 46 lliures. Per a Duch, el resultat és que del total de pisos el 61% seran assequibles i el 39% seran lliures.

L'acord final també manté igual la superfície comercial prevista, 3.200 metres quadrats, dels quals la meitat correspondran a locals i l'altra un gran espai on es podria implantar un supermercat, així com 2.800 metres quadrats d'equipaments. De fet, el futur equipament és un dels aspectes que també s'hauran de definir més endavant. De moment, l'Ajuntament ha descartat la idea inicial d'un aparcament per a la brigada municipal i té sobre la taula propostes com un CAP o una escola bressol.

Tot plegat es recull en un annex gràfic al conveni on s'incorpora ja el redisseny previst per l'Ajuntament fruit de les queixes d'alguns veïns, especialment per l'alçada prevista inicialment (planta baixa +10), que es distribueix en tres edificis de planta baixa més cinc, sis i set pisos.

La intenció de l'equip de govern és tenir feta l'aprovació inicial de les modificacions urbanístiques necessàries aquest mateix any.




Francesc Duch

Algunes de les modificacions que s'han fet són per això, per si passa alguna cosa saber de qui és la responsabilitat. L'objectiu és no haver de fer front a querelles.

Francesc Duch

Un terreny on l'Ajuntament no té res, aconseguim el 50% del sòl per fer habitatge, equipament, equipament, zones verdes. Si això és un pelotazo jo no ho sé, però Ferrer guanya i l'Ajuntament també.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.