El carrer de Joan Oliver, l'impacte de la sisena onada a les escoles bressol i Ragull Centre, al torn i preguntes del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una escola bressol municipal / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una escola bressol municipal / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La prova pilot de pacificació de l'entorn de l'escola Pi d'en Xandri, al carrer de Joan Oliver; l'impacte de la sisena onada de la Covid-19 en les escoles bressol de Sant Cugat i la situació del projecte Ragull Centre. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de gener, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha engegat el torn de precs i preguntes preguntant si hi ha hagut consens amb el veïnat del carrer de Joan Oliver per posar en marxa la prova pilot de pacificació de la via. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, li ha respost (15'30''), ja que la iniciativa sorgeix del treball conjunt amb l'escola Pi d'en Xandri i amb l'AFA del centre. Gorina ha explicat que s'han enviat dues cartes als veïns del tram del carrer afectat i que han mantingut una reunió amb ells. La regidora ha recordat que el procés encara "no ha acabat" i que està obert a incorporar millores.

Blázquez també ha preguntat per la previsió del govern en recaptació arran de l'augment del preu de les multes de les zones d'aparcament de pagament. L'alcaldessa, Mireia Ingla (16'33''), ha explicat que faran la consulta a Promusa, que és qui ho gestiona.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (1'50'') ha preguntat sobre les previsions de contractació de l'Ajuntament d'Agents Cívics. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (17'20''), ha explicat que es contractaran 10 agents més properament i que amb el nou pressupost, pendent d'aprovació, es consolidarà aquest servei. També ha fet referència al cos de Protecció Civil, sobre el qual s'estan fent entrevistes per cobrir vuit vacants.

Brugarolas ha fet també referència a un vídeo difós per Arran Sant Cugat a les xarxes socials on feien pintades a seus de diferents entitats i empreses. Ha preguntat si el govern té prevista alguna actuació al respecte. L'alcaldessa, Mireia Ingla (19'), ha dit no compartir les accions del col·lectiu, però ha explicat que l'Ajuntament no té constància de cap denúncia al respecte d'aquests fets.

La regidora de Junts Sandra Casat (4'30'') ha preguntat per la situació dels centres educatius municipals (escoles bressol, en especial) arran de la sisena onada de la Covid-19. Li ha respost la regidora d'Educació, Pilar Gorina (20'), que ha admès que la situació ha estat "dura" i que l'Ajuntament ha posat "tot l'esforç" en no haver de prendre cap decisió dràstica, en referència a haver de tancar algun centre.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (5'12''), ha preguntat si s'ha consultat al veïnat del passeig de Valldoreix la conversió de la via en 'carrer bici'. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (24') ha explicat que els veïns han rebut fins a tres cartes i que l'actuació es va treballar amb l'EMD de Valldoreix i amb els usuaris. Gallardo ha deixat la porta oberta a seguir millorant els treballs. Ciprian, per la seva banda, ha lamentat no haver disposat del projecte abans que s'executés.

El representant del grup taronja també ha lamentat que a la sessió plenària d'aquest dilluns, telemàtica, s'hagin produït problemes tècnics que han obligat a aturar-la durant més d'una hora. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorent (27'40''), ha explicat que la situació s'ha produït per un "cúmul d'incidències" i que el cap de l'àrea de Tecnologia donarà més detalls en comissió informativa.

La regidora de Junts Núria Fernández (7') ha reclamat més efectius de la Policia Local a les Planes, arran d'un repunt de robatoris a domicilis. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (30'25''), ha explicat que el govern és "conscient de la situació" i que aquest dimecres tindrà lloc una reunió de seguretat al districte per abordar-la.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (8'20''), ha reclamat que el govern respongui a les al·legacions que el seu grup va presentar quant al conveni entre l'Ajuntament i Ferrer per la cessió de terrenys per construir el Ragull Centre. La presidenta del consell de barri de Centre Est, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona (31'10''), ha assegurat que es respondran i que el conveni passarà pel ple el mes vinent.

Fortuny també ha demanat una comissió informativa extraordinària sobre el projecte d'urbanització de Ca n'Ametller. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch (32'16'') ha estès la mà a reunir-se amb l'oposició per parlar-ne i assolir "consens en polítiques d'habitatge".

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (12'05'') ha demanat quan passarà pel ple la modificació del Pla General Metropolità (PGM) obligada per una sentència que anul·lava zones verdes de Valldoreix. El tinent d'alcaldia Duch (34'40'') ha admès que es tracta d'un tema que "preocupa moltíssim" i que el primer que es va fer va ser la transcripció refosa de la planificació, que es va aturar arran de l'esclat de la Covid-19, sobretot perquè des de l'EMD de Valldoreix no van poder donar-hi resposta. Duch ha dit que ja s'ha parlat amb l'administració descentralitzada "per desencallar-ho" i que per al govern és una "prioritat". De fet, ha avançat que hi haurà una persona de reforç a l'àrea per treballar en aquesta transcripció. No s'ha aventurat, però, a donar una data concreta perquè la situació estigui resolta.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (13'15'') ha reclamat al govern "respecte a les persones que han treballat en algun àmbit concret per a la nostra ciutat i que malauradament ens han deixat", en referència a la mort de mossèn Gabriel Bayès. S'ha queixat que cap membre de l'executiu va assistir a l'enterrament. A això li ha respost l'alcaldessa, Mireia Ingla (37'30''), que ha rebutjat el plantejament de Vallès: "Respectem vius i morts, no anem a tots els enterraments". "No serà vostè qui estableixi els criteris sobre a quin funeral anem i quin no", ha criticat.

Vallès també ha aprofitat la intervenció per reconèixer la tasca de la responsable del servei de Biblioteques de Sant Cugat, Pepa Forn, que es jubila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.