Congelats els impostos, preus i taxes públics per al 2022

El ple municipal ha aprovat les ordenances fiscals per al 2022


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament prorroga les ordenances fiscals del 2021 per a l'any vinent i, per tant, queden congelats els tributs municipals i els preus públics. El ple municipal ha donat el vistiplau definitiu a aquesta decisió, tot i el vot contrari de tota l'oposició, que reclama unes ordenances fiscals pensades per al 2022. L'única modificació s'ha fet a l'ordenança de l'IBI per simplificar la interpretació d'alguns punts.

ESCOLTA-HO

S'han presentat 21 al·legacions a aquesta modificació per part de cinc ciutadans o grups municipals diferents, entre les quals de Junts i Ciutadans. Del total, han quedat admeses set al·legacions, cap de les d'aquests dos grups municipals, segons ha concretat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler.

Els canvis aprovats afecten principalment en el redactat de tres punts de l'ordenança de l'IBI:
  • S'incorporen o es fan petits canvis per adequar la redacció de l'ordenança de l'IBI a la gestió delegada a l'Organisme de recaptació i gestió tributària de la Diputació de Barcelona.
  • També es millora el redactat de dues bonificacions: Sobre la bonificació en l'IBI per a famílies nombroses, indicar que l'objecte tributari d'aplicació de la bonificació és l'habitatge on consti empadronada la unitat familiar del títol de família nombrosa. I Sobre la bonificació en l'IBI per a Instal·lacions per aprofitament energètic, se simplifica i millora la redacció i els casos objecte de bonificació per evitar interpretacions errònies.
  • S'incorpora la reproducció dels requisits de les bonificacions fiscals per a instal·lacions de sistemes d'energia solar de com a mínim, els últims quatre anys, per donar cobertura als expedients presentats abans d'aquesta modificació, que es troben en tramitació i no resolts encara o en fase diferida d'aplicació dels seus efectes, tal com s'ha arribat a acordar amb la Diputació de Barcelona. Un acord que va permetre desbloquejar més de 400 expedients.

  • Així, les ordenances fiscals del 2022 consoliden els canvis en bonificació de l'IBI per a famílies nombroses que es van implementar el 2021 i les reduccions impositives per a obres relacionades amb l'eficiència energètica. "Fa dos anys que hem congelat tots els impostos, taxes i preus públics" ha defensat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler.

    Debat al ple
    Tots els grups de l'oposició hi han votat en contra. El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha justificat aquest posicionament en el fet que s'han desestimat totes les al·legacions presentades pel grup municipal, entre elles la rebaixa de l'IBI i l'augment de les bonificacions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Blázquez ha lamentat que les ordenances fiscals per al 2022 no tinguin en compte que Sant Cugat té "l'IBI més car de Catalunya" i que deixin "desateses les famílies nombroses".

    En el mateix sentit, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha lamentat la "nul·la" planificació financera de l'Ajuntament. En previsió d'un escenari econòmic difícil, Brugarolas ha criticat que no es facin servir les ordenances fiscals que són "un dels pocs instruments que tenen els ajuntaments". "No modifiquen res", ha retret el regidor, qui ha advertit que "deixaran un forat". Brugarolas ha assegurat que la seva al·legació era "una esmena a la totalitat" i ha avançat que es miraran el pressupost del 2022 "amb lupa".

    En resposta, Soler ha defensat la gestió de l'equip de govern i ha incidit en els milions que s'han injectat a famílies i empreses a través de subvencions. "El forat l'han deixat vostès", ha afirmat Soler, qui ha assegurat que es van trobar un Ajuntament que no estava preparat "ni per al present ni per al futur".






    Pere Soler

    És una decisió política, congelar tots els impostos, taxes i preus públics que depenen del nostre Ajuntament.

    Sergio Blázquez

    Segueixen amb la política equivocada de tenir l'IBI més car de Catalunya, deixar desateses les famílies nombroses i no atendre les propostes d'energies verdes. Opten per les multes i nosaltres per les bonificacions.

    Carles Brugarolas

    D'aquí ens dies parlarem del pressupost 2022 i ens ho mirarem amb lupa. No sé com esperen quadrar la caiguda d'ingressos i l'augment de la despesa amb aquesta modificació de les ordenances.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.