L'Agència Tributària de Catalunya, cotxes abandonats i la cavalcada de reis, al torn i preguntes del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

La negativa de l'alcaldessa a pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, el nombre de cotxes abandonats a la via pública a Sant Cugat i la voluntat del govern de dur a terme la cavalcada de reis malgrat la situació sanitària. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de desembre, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (50'') ha demanat que l'Ajuntament de Sant Cugat segueixi l'exemple d'altres consistoris, com el de Girona, que declara l'IVA a través de l'Agència Tributària de Catalunya. Ho ha demanat perquè el govern doni compliment a la moció que va aprovar el ple. L'alcaldessa, Mireia Ingla (15'), ha respost que "fins que no hi hagi un conveni que garanteixi que l'ingrés està certificat per l'ATC" l'Ajuntament no ho farà. Brugarolas creu que fer-ho és qüestió de "voluntat política" i ha posat de manifest que Junts oferiria suport a l'executiu si finalment ho tira endavant.

Brugarolas també ha tornat a demanar els informes sobre els processos de selecció dels càrrecs directius. L'alcaldessa ha dit que se li farà arribar.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (2'40''), ha explicat que a Valldoreix hi ha una cinquantena de cotxes abandonats "a causa de la mancança del servei de grua" a la ciutat. Amb això, ha preguntat quants cotxes hi ha abandonats a tota la ciutat. Se li donarà la informació en comissió informativa.

Ciprian també ha preguntat quan es convocarà la reunió amb la gestora dels Túnels de Vallvidrera per abordar la seguretat a la via. Se li donarà més informació en comissió informativa.

La regidora de Junts Núria Fernández (4'22'') ha preguntat si l'Ajuntament té previst recuperar la policia de proximitat, en particular al districte de les Planes, on s'ha produït un repunt de robatoris amb força a domicilis. Li ha respost el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (19'22''), que ha explicat que la intenció del govern és recuperar aquesta figura quan s'incorporin nous agents al cos local.

La regidora no adscrita Munia Fernández Jordán (5') ha preguntat quin tipus de protecció vol aconseguir el govern local per a la masia de la Torre Negra. Se li respondrà en comissió informativa (20'44'').

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (5'30''), ha posat de manifest que el seu grup encara no ha rebut resposta sobre les al·legacions presentades al conveni entre l'Ajuntament i Ferrer per la cessió de terrenys per construir el projecte Ragull Centre. L'alcaldessa, Mireia Ingla (20'55''), ha explicat que han parlat amb el veïnat i que han traslladat una proposta "amb canvis i aclariments" que ha fet que la iniciativa tingui més suport. Ingla ha recordat que no hi ha termini per respondre les al·legacions, però ha avançat que l'aprovació definitiva del conveni podria tenir lloc al ple de gener.

La regidora de Junts Cristina Paraira (7'30'') ha alertat que hi ha malestar entre veïns del carrer de Joan Oliver pel projecte de pacificació que l'Ajuntament posarà en marxa dilluns vinent. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (22'), ha explicat que ara aquestes obres no es poden aturar i ha detallat que el govern es va reunir amb el veïnat per explicar el projecte, que respon a la voluntat de pacificar el trànsit a l'entorn dels centres escolars; en aquest cas, de l'escola Pi d'en Xandri.

Paraira també ha alertat que hi ha un cotxe abandonat a la carretera de Rubí, a prop del gimnàs DiR. El govern n'ha pres nota.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (10'10'') ha fet dos precs: un, que li facilitin l'organigrama i funcions de l'àmbit d'Urbanisme de l'Ajuntament. I l'altre, ha demanat especial cura en les obres de la Rabassada, a l'entrada a Can Cortés venint des de Sant Cugat.

El regidor de Junts Albert Salarich (12'50'') ha demanat informació sobre el compliment de dues mocions institucionals: una que instava l'Ajuntament a establir una comissió operativa per definir els eixos futurs d'acció en matèria esportiva i una altra per retre homenatge a l'artista Josep Pla-Narbona. De tot plegat se li donarà més informació en comissió informativa.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (14') ha preguntat si Sant Cugat celebrarà finalment la cavalcada de reis. L'alcaldessa, Mireia Ingla (27'), ha respost que "a dia d'avui es farà" i ha reflexionat que "seria molt trist que els infants es quedin sense cavalcada".

Vallès també ha preguntat amb quin criteri s'ha canviat de lloc l'obra de Grau-Garriga que estava exposada a la sala Ginesta de l'Ajuntament. L'alcaldessa ha explicat que el criteri és tècnic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.