Retrets creuats entre Soler (PSC) i Ciprian (Cs) al ple per una moció sobre l'oci nocturn

Els dos portaveus s'acusen de males pràctiques sobre el motiu pel qual l'associació de l'oci nocturn de la ciutat s'ha retirat de la moció


  • Comparteix:

Pere Soler i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu del PSC, Pere Soler, i el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, han protagonitzat aquest dijous al ple un moment de retrets creuats. El motiu, la retirada de l'Associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn d'una moció presentada per Ciutadans. Mentre Soler ha acusat al representant del grup taronja d'utilitzar l'entitat, Ciprian ha assegurat que el col·lectiu ha fet marxa enrere en les peticions del text perquè ha rebut 'pressions' i 'coacció' d'altres partits.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció, que ha quedat rebutjada perquè només ha rebut el suport dels proposants i de la regidora no adscrita, l'havia presentat Ciutadans, en nom de l'Associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, que finalment va demanar retirar-se de la proposta. Així ho ha explicat el mateix portaveu del grup taronja, qui ha eliminat al mateix ple el nom de l'entitat del títol de la moció.

De fet, Junts havia presentat esmenes a la moció i les ha retirat en constatar que el text no comptava amb el suport de l'entitat.

El portaveu del PSC, Pere Soler, però, ha acusat Cs de "cinisme abismal" pel què considera que és "traspassar una línia vermella". Soler ha lamentat que Cs hagi mantingut la moció, tot i la voluntat de l'entitat era desvincular-s'hi. "La utilització d'una entitat no por ser. Tots tenim un codi ètic", ha criticat Soler, qui ha assegurat que l'associació no s'hi sentia "còmode".

En canvi, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha explicat que no va ser fins després de la junta de portaveus que l'associació va comunicar que feia marxa enrere i per això s'ha rectificat el títol a la mateixa sessió com una esmena. De fet, Ciprian ha atribuït el canvi d'opinió de l'entitat a "les pressions rebudes" i a la "coacció" per part d'altres partits.

Unes paraules que Soler ha encaixat com una acusació de "coacció", fet pel qual ha demanat al representant taronja que les retirés. "Si té proves que algú ha coaccionat, presenti-ho a la Fiscalia o als jutjats", ha dit Soler, just abans d'exigir una rectificació. "O està amenaçant o està mentint", ha afirmat el socialista.

Tot i així, Ciprian s'ha negat a retirar-les. "Parlem de la ciutadania, no de l'ego del senyor Pere Soler", ha afegit el portaveu de Cs, qui ha lamentat que el debat no s'hagi centrat en el contingut de la moció.

La moció
La moció demanava, entre d'altres coses, la incorporació a les ordenances de convivència ciutadana la prohibició de consum d'alcohol als espais públics. També incrementar les mesures d'inspecció i control per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors, així com les mesures de vigilància al tancament dels establiments d'oci nocturn. A més, proposava desenvolupar campanyes de sensibilització i prevenció sobre els problemes derivats del consum d'alcohol, i estudiar propostes d'oci nocturn per a joves alternatives al model actual.


Ciprian / Soler

Els representants de l'Associació de l'Oci Nocturn, com ha ratificat el senyor Pere Soler, van rebre pressions per part de representants d'altres partits. Davant la coacció i el desengany van decidir retirar el suport a la iniciativa. / Senyor Ciprian, si té proves que algú ha comès coacció, presenti-ho davant la Fiscalia o els jutjats. Està insultant. O m'està amenaçant o està mentint. Li demano que retiri aquestes paraules.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.