Sant Cugat es projecta com a destinació turística cultural i natural
El ple ha donat llum verda al Pla Estratègic de Turisme
Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Lali Puig
PolíticaPublicat el 23/des/21 per Sergio Morales
L'Ajuntament vol situar Sant Cugat com a destinació cultural i natural. Ho farà amb el nou Pla Estratègic de Turisme, que s'ha aprovat definitivament aquest dijous al ple municipal (amb els vots a favor d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Cs i les abstencions de Junts per Sant Cugat i la regidora no adscrita) i que dinamitzarà el sector a través de 14 línies d'actuació adaptades a la situació de postpandèmia. El nou document, que s'allargarà fins al 2025, és una actualització de l'actual Pla Estratègic de Turisme, aprovat el 2013 i que marcava el full de ruta fins al 2017.
Escolta-ho
CONSULTA AQUÍ EL PLA
El nou Pla té l'objectiu principal de donar a conèixer Sant Cugat com una destinació rica en patrimoni cultural i natural en l'àmbit català. Per aquest motiu s'ha establert una estratègia per dinamitzar el turisme en base al verd urbà i natural de la ciutat i també al seu potencial cultural i comercial.
El Monestir de Sant Cugat i el Parc de Collserola són els principals reclams que ajudaran al desenvolupament turístic de la ciutat, que també aposten pel turisme digital i la innovació. Aquests elements protagonitzaran gran part dels eixos de treball, 14 en total:
El document definitiu inclou les esmenes presentades des de l'aprovació inicial, feta al juny. Així, s'inclou la proposta de Junts per Sant Cugat per a la creació d'un observatori municipal del Turisme a la ciutat.
La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha posat en relleu que aquest pla ha de servir per "decidir amb els agents turístics què necessiten" per tal d'establir accions. Per la seva banda, Junts per Sant Cugat, a través del regidor Albert Salarich, ha justificat l'abstenció per discrepàncies en les línies destacades del pla.