L'Ajuntament es repensa la modificació del PGM al Pla del Vinyet i Can Cortés per poder assolir més habitatge públic

El ple ha tirat enrere una tramitació per modificar el PGM iniciada el març de 2018


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francec Duch / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francec Duch / Foto: Cugat Mèdia

El ple ha acordat per unanimitat el desistiment de la formulació i tramitació de la modificació municipal del planejament urbanístic als àmbits del Pla del Vinyet, Can Cortés B i carrer de Pahissa. Es tracta d'un tràmit que es va engegar el 2018 i que ara s'atura perquè el govern aposta per abordar cadascun dels àmbits per separat. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que amb aquesta reformulació Sant Cugat podria aconseguir més espai per habitatge públic assequible al sector del Pla del Vinyet.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

Amb el tràmit engegat fa gairebé quatre anys, l'Ajuntament canviava la qualificació del sòl d'una zona de gairebé 14 hectàrees a Can Cortés, les Planes, a no urbanitzable per tal de preservar una zona boscosa situada al Parc Natural de Collserola. Malgrat el pas enrere fet al ple d'aquest dijous, Duch ha subratllat que l'objectiu del govern de protegir l'entorn es manté, tot i que s'haurà d'abordar individualment.

De fet, a la mateixa sessió plenària s'ha donat llum verda (amb vots a favor de tots els grups, excepte Cs i la regidora no adscrita, que s'han abstingut) a iniciar els treballs per "garantir la idoneïtat i comptabilitat del sector B de Can Cortés amb el Parc Natural de Collserola".

Aquella modificació a Can Cortés es va compensar traslladant l'edificabilitat dels terrenys al centre de la ciutat, al Pla del Vinyet i al carrer de Pahissa.

Malgrat els entrebancs, Duch ha posat en valor que s'obre una oportunitat per ampliar el parc d'habitatge públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.