Podem i els Comuns es presentaran junts a les pròximes eleccions municipals

Als comicis del 2019 es van presentar per separat i van quedar fora del ple sense representació cap dels dos


  • Comparteix:

Conchi Abellan, Ramon Gutiérrez, Américo Ologaray i Agnès Petit (d'esquerra a dreta) a la / Foto: Cugat Mèdia

Conchi Abellan, Ramon Gutiérrez, Américo Ologaray i Agnès Petit (d'esquerra a dreta) a la / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat En Comú i Podem Sant Cugat es presentaran junts a les eleccions municipals del 2023. Les organitzacions han acordat treballar de manera conjunta per no tornar a quedar sense representació al ple, com va passar als últims comicis locals del 2019. La responsable d'organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit, ha assenyalat que s'han 'conjurat' perquè 'això no pot tornar a passar', fet pel qual aquests últims mesos han treballat perquè el 2023 la marca En Comú Podem estigui present en la majoria de municipis.

La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellan, ha reafirmat la necessitat i la responsabilitat que tenen com a espai polític de tirar endavant el treball comunitari i fer "que vagi més enllà". Es tracta de crear un espai de treball ecologista, feminista i que tingui clar que la defensa dels drets humans és l'eix central. Abellan ha recalcat que vol que s'entengui que "això no és un acord de dos espais polítics", sinó que és la necessitat de dos espais polítics de "posar Sant Cugat i les seves prioritats en el centre". Ha remarcat també la necessitat de no "ancorar-se en el passat" i sí "ancorar-se en el futur".

Pel que fa a les properes eleccions, el portaveu de Podem Sant Cugat, Américo Ologaray, ha explicat que l'objectiu de tot aquest treball en comú és de crear un espai i un projecte polític per poder arribar als comicis amb un programa ambiciós i guanyador que pugui recollir les sensibilitats de la població de Sant Cugat.

De fet, un dels coordinadors de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez, ha destacat que el govern actual "és millor del que teníem", però que el fet de tenir un govern "diferent" no vol dir que sigui "suficient".








Agnès Petit

Les dues organitzacions ens hem conjurat que això evidentment no pot tornar a passar i, per tant, hem treballat des de fa mesos amb la refermació perquè el 2023 la marca En Comú Podem estigui present en la majoria de municipis.

Américo Ologaray

L'objectiu d'aquest treball conjunt és la creació de tot un espai i un projecte polític per poder arribar a les eleccions amb un projecte ambiciós i guanyador.

Conchi Abellan

Vull reafirmar la necessitat i la responsabilitat que tenim com a espai polític de tirar endavant el treball comunitari i fer que vagi més enllà.

Ramon Gutiérrez

L'actual govern és millor del que teníem, en el sentit que hi ha un programa pactat amb objectius progressistes i d'esquerres, però el fet de tenir un govern diferent no vol dir que tinguem un govern suficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.