El PSC de Sant Cugat recorda la importància d'Ernest Lluch al sistema sanitari espanyol

L'acte ha servit per retre homenatge a la figura de Lluch en el 21è aniversari del seu assassinat


  • Comparteix:

21è homenatge de l'assassinat del polític socialista Ernest Lluch. / Foto: Cugat Mèdia

21è homenatge de l'assassinat del polític socialista Ernest Lluch. / Foto: Cugat Mèdia

El PSC de Sant Cugat ha recordat la figura del polític i economista Ernest Lluch en el 21è aniversari del seu assassinat en un acte aquest dissabte amb la presència d'una vintena de persones. El primer secretari dels socialistes santcugatencs, Pere Soler, ha lloat la figura de Lluch, 'va ser l'impulsor de la sanitat universal espanyola creant les bases per resistir a una pandèmia com la Covid-19'. Soler ha afegit que 'recordar que t'han assassinat un company, és un dia trist i en les condicions en què va passar, és pitjor encara'. L'ofrena floral ha tingut lloc al parc Ernest Lluch i ha comptat també amb la presència de la regidora d'Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina i del regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, i de la companya de Lluch, Montserrat Lamarca.

Soler també ha recordat el vessant relacionat de Lluch amb l'àmbit econòmic. Soler també ha dit que "seria interessant per ell com a professor universitari d'economia que hagués pogut estudiar aquesta reactivació econòmica, tots els fons europeus, la vertebració i la descentralització d'aquests recursos a les Comunitats Autònomes".

Lluch va ser assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000. El destacat polític socialista és més recordat com a ministre de Sanitat. Lluch va obtenir el càrrec en el govern de Felipe González el 1982 i va ocupar-lo fins al 1986. Ell va impulsar la Llei de Sanitat que va permetre la universalitat de la sanitat a Espanya.




Pere Soler

Volem fer un recordatori. No volem fer una gran festa, ja tindrem altres ocasions per fer-ho. Avui és un dia trist, ja que es recorda que t'han assassinat a un company i, en les condicions en què va passar, pitjor encara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.