Ciutadans proposa una baixada del 7% de l'IBI generalitzada

La mesura s'inclou en un paquet de 12 propostes de reducció d'impostos i taxes


  • Comparteix:

Imatge dels membres del grup municipal de Cs / Foto: Cugat Mèdia

Imatge dels membres del grup municipal de Cs / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans (Cs) vol minimitzar la càrrega fiscal dels santcugatencs i proposa fins a 12 reduccions d'impostos i taxes municipals. La de major impacte seria una reducció del tipus de gravamen que suposi un descens lineal de l'IBI en un 7%. Això, juntament amb la resta de mesures que presentaran com al·legació a les ordenances fiscals, suposaria entre 6 i 7 milions d'euros menys de recaptació municipal, una xifra que, segons Cs, 'l'Ajuntament es pot permetre'.

Encara que les ordenances fiscals han quedat prorrogades per a l'any vinent i només s'han fet petites modificacions a l'ordenança de l'IBI; el grup municipal de Ciutadans presentarà totes les seves propostes, tot i ser conscients que segurament quedaran rebutjades per motius tècnics.

"Estem fent una bona oposició", ha afirmat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, qui ha recordat que en els darrers tres anys s'ha incrementat la càrrega fiscal, especialment per impostos supramunicipals com el Tribut Metropolità i l'impost del CO2.

És per això que el grup municipal proposa fins a 12 reduccions o modificacions en les bonificacions. Només vinculades a l'IBI, a més de la baixada generalitzada, opten per ampliar les bonificacions per a les famílies nombroses i, les que tenen igual condició, per trams en funció de la renda familiar:
  • Menys de 18.000 euros - 90% de bonificació
  • Entre 18.000 i 40.000 euros - 50% de bonificació
  • De 40.000 a 75.000 euros - 25% de bonificació

  • A més, aquelles famílies o negocis afectats per les conseqüències econòmiques de la Covid-19 i que hagin vist reduïts els seus ingressos, també podrien acollir-se a bonificacions de l'IBI.

    Ciutadans també proposa reduccions en altres impostos i taxes:
  • Taxa de prestació de serveis funeraris: Reduir-la un 30%
  • Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO): Reduir el tipus impositiu del 4% actual al 3,60%, així com bonificacions vinculades al foment de l'ocupació.
  • IBI: Bonificació del 50% per aquells establiments afectats per projectes de vianantització
  • Impost sobre les activitats econòmiques (IAE): Reducció dels coeficients de situació i bonificació del 50% a projectes ubicats en zones amb projectes de vianantització.
  • Taxa per la prestació de serveis a mercats municipals, parades i fires: Bonificació del 100%
  • Taxa per la utilització de la via pública (terrasses): Bonificació del 100%
  • Taxa de llicència d'activitats: Reducció del 60%
  • IBI: Ampliació de la bonificació per a instal·lacions de plaques fotovoltaiques per aquells propietaris amb més del 10% dels edificis plurifamiliars
  • Impost sobre vehicles de tracció mecànica: Ampliar la bonificació del 75% també als vehicles ECO

  • El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha assegurat que tot són mesures que busquen "retornar al ciutadà diners per a què inverteixi" i que l'Ajutament es pot permetre perquè arrossega romanents i tancarà l'any sense haver gastat tot.




    Sergio Blázquez

    Per primera vegada estem en un exercici que això ens ho podem permetre. No ens gastarem els 152 milions d'euros, hi haurà un important romanent.

    Aldo Ciprian

    En els darrers tres anys s'ha incrementat la càrrega fiscals als ciutadans de Sant Cugat. Per exemple amb el Tribut Metropolità i l'impost del CO2



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.