El nou reglament de l'estacionament a la via pública permetrà ampliar la zona verda a nous barris

La normativa també pretén facilitar una mobilitat més neta i saludable i reduir la congestió al centre de la ciutat


  • Comparteix:

Un dels carrers de Sant Cugat amb zona verda d'estacionament / Foto: Cugat Mèdia

Un dels carrers de Sant Cugat amb zona verda d'estacionament / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ja disposa d'un nou reglament del servei d'estacionament regulat a la via pública. Aquesta nova normativa, permetrà, entre d'altres, ampliar la zona verda d'apartament per a residents de Sant Cugat a altres barris de la ciutat amb molta pressió de vehicles 'forasters' que ara no en tenen. El text, que va ser aprovat inicialment en el ple de desembre de 2020 i s'ha aprovat definitivament en aquest d'octubre, pretén reduir les emissions i fomentar l'ús del transport públic, a més de reduir el trànsit d'agitació en la recerca d'aparcament; assegurar la rotació a les places d'estacionament.

ESCOLTA-HO

Després de l'aprovació inicial del text al desembre, el grup municipal de Ciutadans (Cs) va presentar tres al·legacions i l'EMD de Valldoreix en va presentar cinc, que van quedar desestimades. L'Ajuntament ha incorporat, en canvi, dues de les al·legacions de Cs, que eren de caràcter tècnic.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha lamentat que l'equip de govern no hagi volgut buscar una solució al problema d'aparcament de les persones que treballen a Sant Cugat però no hi resideixen. El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha respost que aquesta proposta va en contra de la raó de ser de l'àrea verda, que és facilitar l'aparcament als residents. Així doncs, a causa de la desestimació d'aquesta al·legació, Ciutadans s'ha abstingut en la votació. La resta de regidors, inclosos els de Junts, hi han votat a favor.




Aldo Ciprian

Proposàvem una solució per a aquells treballadors que no viuen a la ciutat i que no tenen altra forma d'arribar que no sigui amb cotxe, i als quals no se'ls aporta cap forma d'aparcament.

Jose Gallardo

No hi hauria suficients places de zona verda per donar cobertura als treballadors i això faria que els residents haguessin d'aparcar fora de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.