Heredia i Monterroso reclamen des de Sant Cugat que s'aturi 'la repressió contra milers de persones anònimes'

Els activistes han participat en el cicle 'Àgora', organitzat per l'ANC Sant Cugat

Acte de l'ANC aquest dijous a la plaça de l' U d'Octubre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 16/oct/21 per Joan Tomàs

Clam contra 'la repressió que pateixen milers de persones anònimes' per part de l'Estat espanyol. És el missatge que el periodista Carles Heredia i l'activista Alícia Monterroso han expressat aquest dijous des de Sant Cugat, en el cicle 'Àgora' que organitza la delegació local de l'ANC. Heredia està acusat d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics en una protesta contra un acte de Vox a Valls; per la seva banda, Monterroso és una de les investigades pel tall de l'AP-7 durant les protestes per la sentència de l'1-O.

Heredia, antic resident a Sant Cugat, considera que està encausat per haver denunciat a través de les xarxes socials la "brutalitat policial". "És una forma de fer callar la dissidència mitjançant la repressió", afegeix. A més, Heredia lamenta que siguin els Mossos qui l'investiguen, a través del grup d'investigació de Delictes d'Ordre Públic, un cos de la BRIMO creat recentment que, segons el periodista, "es dedica a perseguir activistes independentistes i antifeixistes". És per això que demana que es faci una reforma a fons dins de la policia catalana perquè "no pot ser que estiguin reprimint a la seva pròpia gent".

En clau sobiranista, els activistes coincideixen que els polítics no han estat "a l'altura", però consideren que cal "generar nous lideratges" i tornar a animar a la gent desmobilitzada a sortir al carrer. "El conflicte no està resolt i s'ha de solucionar d'alguna manera", ha reflexionat Monterroso.

La ponència ha tingut de públic una quarantena de persones i ha estat moderada per la directora d''El Món', Sílvia Barroso.


DECLARACIONS

Carles Heredia

He vingut a parlar de la repressió que estan patint milers de persones anónimes, algunes amb elevades penes de presó. Cada setmana hi ha casos nous. Hi ha la necessitat d'explicar-la i que es visibilitzi

Your browser doesn’t support HTML5 audio