La Generalitat deixarà de finançar el curs que ve el Viaró i la Farga de Sant Cugat per segregar per gènere

La mesura, que es començarà a aplicar el curs 2022-2023, afecta 11 centres de Catalunya


  • Comparteix:

La Farga, situada a Mira-sol, és un dels centres de Sant Cugat afectats / Foto: Google Maps

La Farga, situada a Mira-sol, és un dels centres de Sant Cugat afectats / Foto: Google Maps

El Govern ha decidit que no renovarà els concerts amb les escoles que segreguen per gènere en les etapes d'Infantil, ESO i estudis postobligatoris i Batxillerat per al proper curs. La mesura, anunciada pel conseller d'Educació, Josep González-Cambray, afecta 11 centres catalans, dos dels quals de Sant Cugat: La Farga i el Viaró. L'anunci arriba poc més de mig any després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suspengués la denegació del concert als centres de Primària que segreguen per sexe. El conseller, però, assegura que ara el departament té 'més cobertura jurídica' per executar aquesta decisió.

La mesura no afecta l'etapa de Primària, que encara està pendent dels tribunals en aquest aspecte. El TSJC va aprovar, l'any passat, mesures cautelars que permeten els centres afectats, entre els quals també hi ha La Farga i el Viaró, a seguir rebent el finançament públic durant sis anys més.

En les etapes d'Infantil, ESO i estudis postobligatoris la renovació es fa cada 4 anys, i al 2018, quan es volia suspendre el concert, el ministeri d'Educació els va renovar automàticament fent ús de la intervenció amb l'article 155.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.