Pere Soler (PSC): 'Volem deixar la nostra empremta, no com a partit, sinó com a govern'

El portaveu del PSC i primer tinent d'alcaldia ha defensat el pacte com una qüestió "d'higiene democràtica"


  • Comparteix:

Pere Soler durant el ple / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler durant el ple / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu del PSC i primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha defensat l'acció del govern municipal. Durant el ple sobre l'estat de la ciutat, Soler ha assegurat que l'actual equip de govern ha començat a fer realitat la transformació de Sant Cugat, gràcies a un pacte que 'era qüestió d'higiene democràtica'. El socialista ha reiterat que l'acord se sosté precisament en un programa d'actuació - i no en el repartiment de càrrecs-, que inclou vuit objectius. 'Volem deixar empremta com a govern', ha afirmat Soler, qui ha volgut marcar distàncies amb la gestió dels governs anteriors.

ESCOLTA-HO


Les paraules que el portaveu del PSC, Pere Soler, ha repetit més vegades en el seu discurs:
Urna 1-O
El núvol de les paraules més repetides en la intervenció de Pere Soler (PSC).


Així, Soler ha desgranat des de tots els àmbits l'actuació del govern durant aquests dos anys i els reptes de futur més immediats. En aquest sentit, ha citat per exemple, els projectes de La Unió, la rotonda de l'Hipòdrom, l'escola La Mirada, el complex esportiu de Mira-sol i la Zona de Baixes Emissions, entre d'altres.

També els 30 milions d'euros provinents d'altres administracions i l'esforç pressupostari per fer realitat molts d'aquests projectes. Per exemple, la compra de la masia de Torre Negra i els equipaments esportius, a més de l'esforç per revertir la situació de l'Ajuntament.

El portaveu del PSC ha assegurat tenir com a govern uns objectius clars basats en "la necessitat de canviar les dinàmiques" municipals i ha marcat com a eixos: resoldre l'emergència habitacional, dignificar les polítiques socials, aplicar transversalment les polítiques feministes, ser referents en la transició ecològica, democratitzar les polítiques d'educació, cultura, esports i lleure, desenvolupar un model de promoció econòmica i ocupació de qualitat, impulsar un gran pacte per l'ocupació i assegurar una bona gestió dels recursos públics i la corresponsabilitat en la presa de decisions.

A més de fer costat a la gent i als més vulnerables; "aquest Ajuntament sempre estarà al costat del teixit empresarial", ha afirmat Soler, qui ha dit que estar al costat de les empreses també és d'esquerres i ha destacat, entre d'altres, les polítiques econòmiques i per a la sostenibilitat.

Per Soler, es tracta d'un nou capítol a la història de Sant Cugat en el qual se senten compromesos amb la ciutat i la ciutadania, i que té una estratègia planificada de "cap a on vol anar la ciutat" i que s'articula al voltant de l'Agenda Urbana.

En aquest sentit, el socialista s'ha desmarcat del "model" dels governs anteriors; que ha expulsat els joves i les famílies, i dissenyava una ciutat per a les classes benestants. També ha carregat contra un model de construcció extensiva, sense equipaments i planificat per a una ciutat d'entre 50.000 i 70.000 habitants quan Sant Cugat ja supera els 90.000. "No es va fer la previsió dels serveis", ha lamentat el primer tinent d'alcaldia, qui ha afirmat que "han col·lapsat".

Pel contrari, ha assegurat Soler, el govern actual construeix una ciutat inclusiva, segura, de qualitat social en base a "un model de canvi, però també d'èxits".

Soler també ha recordat que el mandat ha estat marcat per la pandèmia, que "ha posat contra les cordes" el govern i l'ha posat a prova. També ha tingut un record per totes les víctimes i els professionals que hi han treballat.






Pere Soler

El Partit dels Socialistes hem volgut escriure aquest nou capítol de la història de Sant Cugat. Volem deixar empremta, no com a partit, sinó com a govern. Deixem d'emmirallar-nos en un passat que no ha de tornar i comencem a mirar cap al futur. Tenim una oportunitat de ser responsables amb allò que hem de gestionar. Estem compromesos amb la ciutat i la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.