Duch (ERC-MES): 'Després d'haver vist el que hem vist, ens reafirmem que aquest acord era del tot necessari'

El portaveu republicà defensa l'acció de govern en els primers dos anys de mandat i carrega contra l'anterior executiu: "Tot era façana"


  • Comparteix:

Francesc Duch, aquest dilluns al ple extraordinari / Foto: Cugat Mèdia

Francesc Duch, aquest dilluns al ple extraordinari / Foto: Cugat Mèdia

'Ens vam trobar les restes d'un projecte esgotat, sense direcció política, funcionant per inèrcia i a batzegades'. Així ha carregat el portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Francesc Duch, contra el govern dels mandats anteriors (CiU i PDeCAT-Demòcrates, predecessors de Junts) al pacte d'esquerres. El republicà ha lamentat, durant la seva intervenció al ple extraordinari de l'estat de la ciutat d'aquest dilluns, que l'actual executiu ha hagut de 'suportar la reiterada presència de la fiscalia i l'oficina antifrau'. Per tot plegat, ERC-MES justifica que 'després d'haver vist el que hem vist, ens reafirmem que aquest acord era del tot necessari'.

ESCOLTA-HO


Les paraules que el portaveu d'ERC, Francesc Duch, ha repetit més vegades en el seu discurs:
Urna 1-O
El núvol de les paraules més repetides en la intervenció de Francesc Duch (ERC).


Duch ha reconegut que la Covid-19 ha complicat l'acció del govern, que ha hagut de fer front a "les crisis sanitària, social, econòmica i ciutadana". En aquest repte, el portaveu dels republicans considera que l'executiu "ha sabut estar a l'altura", "abocant-hi més de 17 milions d'euros per minimitzar els seus efectes", a l'hora que "no s'ha aturat l'acció de govern".

Malgrat la situació sanitària, Duch defensa que el govern ha seguit combatent "les quatre grans emergències de Sant Cugat: la democràtica, l'habitacional, la social i la climàtica". Quant a la situació de l'habitatge a la ciutat, el també tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge ha anunciat que en les pròximes setmanes es presentarà el Pla d'Habitatge Públic 2030, amb què es detallarà com s'assoleix l'objectiu d'arribar al 10% d'habitatge públic. L'impuls de l'Oficina Local d'Habitatge i l'increment dels fons per als habitatges públics de lloguer són èxits que Duch ha atribuït al govern.

El portaveu republicà ha fet un repàs de l'acció que han dut a terme les regidores que capitanegen els regidors d'ERC-MES. La declaració de l'emergència climàtica, amb el seu pla d'actuació, la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions i de l'Anella Verda de mobilitat són altres de les fites que Duch ha celebrat, així com la compra de la masia de la Torre Negra i el desencallament per a la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada.

El tinent d'alcaldia ha defensat la tasca de les àrees que capitaneja per agilitzar la concessió de llicències urbanístiques, amb la implementació d'un pla de xoc amb què s'està incorporant fins a 12 persones de reforç. "Aquest govern resoldrà definitivament la demora que fa més de cinc anys que s'arrossega", ha assegurat.

Duch ha avançat que els pressupostos de 2023 destinaran un 1% a la cooperació al desenvolupament, 0,2% punts més que enguany. El portaveu d'ERC-MES ha refermat el compromís del govern "contra el racisme, el masclisme, l'LGTBIfòbia i qualsevol repressió o discriminació". Quant a l'àrea de Salut, el republicà ha avançat que l'any que ve es presentarà un pla de Salut Municipal per donar resposta a les "necessitats de la ciutadania i per millorar la salut emocional i mental".

En matèria cultural, el portaveu d'ERC-MES ha destacat l'increment de les subvencions i l'aposta per programacions "amb perspectiva de gènere, paritària, amb propostes específiques per als joves i alhora de qualitat". Amb les seves polítiques, el govern fa una aposta perquè Sant Cugat sigui "una ciutat referent en la creació cultural". En matèria esportiva, l'executiu vol treballar per promocionar l'esport per a tothom, amb la prioritat enfocada en l'esport femení, així com en la millora dels equipaments i la construcció de nous, com el de gimnàstica rítmica, el nou poliesportiu de Can Magí i el complex aquàtic de Mira-sol.

Duch també ha fet referència a les polítiques en matèria de Seguretat Ciutadana, posant en valor que ja s'ha complert "la promesa electoral de cobrir totes les places vacants" a la Policia Local, així com doblar "la feminització de la plantilla". L'impuls d'una comissaria descentralitzada a Valldoreix, l'impuls d'una app per a la ciutadania i la instal·lació de càmeres de seguretat són alguns dels treballs que té sobre la taula l'executiu. Pel que fa a l'àrea de Benestar Animal, Duch ha recordat que a final d'any estarà enllestida la gatera municipal; també ha posat sobre la taula que s'ha doblat el pressupost per esterilitzar gats de carrers i que s'augmentaran un 50% les subvencions a entitats animalistes.

El Pla Local de Joventut 2020-23 i la celebració del primer Fòrum Jove són algunes de les apostes que l'executiu tira endavant pensant en el segment d'edat de 12 a 29 anys.

Malgrat l'enumeració de feina feta, Duch considera que "queda molta feina a fer" per consolidar les polítiques.







Francesc Duch

I després d’haver vist el que hem vist, ens reafirmem que aquest acord era del tot necessari. Calia un canvi de polítiques a la nostra ciutat. I això, cadascú amb el seu accent, és el que hem fet



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.