Fachín, a Sant Cugat: 'A l'hora de la veritat, Podem es posarà al costat del rei'

L'activista i exdiputat confia en la mobilització com la millor eina perquè l'independentisme es mantingui fort


  • Comparteix:

Albano-Dante Fachín, aquest dijous a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Albano-Dante Fachín, aquest dijous a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'activista i exdiputat Albano-Dante Fachín ha posat de manifest l'evolució dels seus postulats polítics des del 15-M fins a abraçar arran del referèndum de l'U d'Octubre l'independentisme i, sobretot, ''autodeterminisme', que considera l'opció política 'de força'. En una xerrada aquest dijous organitzada per l'ANC, ha atribuït a la mobilització popular el mèrit que l'indepentisme es mantingui viu als carrers. També ha carregat contra el seu expartit, Podem: 'A l'hora de la veritat es posarà al costat del rei', ha advertit.

Fachín també ha criticat l'exlíder de la formació lila, Pablo Iglesias: "Mentre deia que ell no votaria [en referència a l'1-O], la gent de Mataró defensava les urnes", ha exemplificat. I ha recordat que tots aquells membres de Podem que van exercir activament el dret a l'autodeterminació "han quedat fora" del partit. De fet, ha lamentat que l'agrupació hagi acabat integrant-se en un sistema que, en un principi, volia canviar.

L'activista també ha reflexionat sobre la utilitat de la taula de diàleg entre el Govern i l'executiu espanyol, a la qual considera que Catalunya hi està anant "sense força". En aquest sentit ha insistit que "l'única força que té l'independentisme és la mobilització de la gent", mentre que l'unionisme té a la seva disposició "porres, jutges i mitjans, que ja han fet servir i ho tornaran a fer servir". En aquest sentit, es mostra pessimista pel pes que la majoria independentista al Parlament pugui tenir a l'hora de negociar a l'Estat, que "es comportarà igual" independentment del percentatge.

La xerrada, organitzada per l'ANC i amb més d'un centenar d'assistents de públic, ha estat la tercera del cicle Àgora, pel qual han passat la presidenta nacional de l'entitat, Elisenda Paluzie, i el director de Vilaweb, Vicent Partal; així com el copropietari de Petrolis Independents Jordi Roset i l'economista Josep Reyner.


Albano-Dante Fachín

Sóc molt autodeterminisme. L'1-O vaig votar que sí i encara era secretari general de Podem Catalunya. La postura política de força és l'autodeterminisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.