Més d'un centenar de comerços de Sant Cugat participaran en la campanya dels vals de descompte

La iniciativa per revitalitzar el comerç local tornarà a l'octubre en una segona edició en què s'incorporen "millores"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'eix comercial de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'eix comercial de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La 2a edició de la campanya 'Gràcies! Compra a Sant Cugat', impulsada per l'Ajuntament per revitalitzar el comerç de proximitat serà a l'octubre. Més d'un centenar de comerços locals ja s'han adherit a aquesta nova edició de la iniciativa, que ve amb alguna novetat respecte l'any anterior. Per exemple, s'amplia un dels requisits, el del nombre màxim de treballadors, i es tindran en compte aquells establiments que tinguin persones contractades en jornada parcial. Com en la primera edició, cada família de la ciutat disposarà d'un val de 20 euros de descompte per als establiments adherits, ja siguin comerços o restauració, el llistat dels quals podran consultar a través d'una aplicació per al mòbil.

Ho ha detallat a Cugat Mèdia l'alcaldessa accidental de la ciutat fins diumenge i responsable de l'àrea, Elena Vila, que també ha valorat la primera edició de la iniciativa, que "malgrat que es va fer molt ràpidament i sense el temps suficient per fer una bona difusió", va "tenir un impacte positiu" entre els comerços participants.

Vila ha explicat, a més, algunes de les prioritats en matèria de Promoció Econòmica de cara al nou curs: el nou centre d'emprenedoria i innovació, que es vol convertir en "una finestreta única" que integri tots els serveis que necessitin les empreses de Sant Cugat, des dels tràmits administratius fins a la formació i l'espai per a treballar i organitzar esdeveniments. Aquest centre, que mentre es rehabilita la masia de Can Rabella que l'acollirà es trobarà en un espai d'uns 1.000 metres quadrats al Mira-sol Centre, està previst que es posi en marxa aquest 2021.

Un altre dels grans reptes de l'àrea en els pròxims mesos és el pacte per una ocupació de qualitat, que vol garantir que, més enllà de la rebaixa de la taxa d'atur, vol reduir també la precarietat amb especial atenció als col·lectius més vulnerables en matèria d'ocupació: les persones majors de 40 anys i les dones. Vila s'ha mostrat satisfeta per la baixada progressiva de l'atur a la ciutat, que al juliol va baixar de les 3.000 persones registrades per primera vegada des del març del 2020, i es mostra optimista per reduir encara més la xifra en un futur proper.

Finalment, l'alcaldessa accidental ha valorat la situació econòmica de Sant Cugat, que ha "fet valdre la seva fortalesa comercial i empresarial" tot i la crisi de l'últim any i mig.




Elena Vila

Hem fet una valoració positiva perquè, tot i treure la iniciativa el més ràpid possible i no haver pogut fer-ne molta difusió va tenir un impacte, i així ens ho van traslladar els comerciants que hi van participar. Actualment hi ha més d'un centenar de comerços adherits i està previst que comenci a l'octubre.

Elena Vila

Crec que dins de la situació de crisi general, Sant Cugat s'ha mantingut en una bona posició. Hem fet valdre la fortalesa econòmica, comercial i empresarial de la ciutat i, per tant, la valoració, dins de la gravetat, crec que ha de ser positiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.